Κοινωνία

ΟΕΝΓΕ: Εξετάζει κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά κυβερνητικών στελεχών για τη διαχείρηση της πανδημίας

Mηνυτήρια αναφορά κατά των κυβερνητικών αρμοδίων στον χώρο της Υγείας ετοιμάζεται να καταθέσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τις «εγκληματικές ευθύνες» τους και για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας.
 
Με ομόφωνη απόφασή της, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι αποφάσισε «τη διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου» και θα απευθυνθεί σε νομικούς συμβούλους για νομικές γνώμες.
 
 
Ο γιατροί ακόμα υπενθυμίζουν πως οι εν λόγω εκκλήσεις όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά η κυβέρνηση με δική της ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της, έγκαιρα από τον περασμένο Μάρτιο είχαν καταθέσει στην κυβέρνηση δέσμη συγκεκριμένων αιτημάτων για την επείγουσα ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης εν μέσω 1ου τότε κύματος της επιδημίας και ενόψει του 2ου κύματος.

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της, έγκαιρα από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν τονίσει την δραματικότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία ιδιαίτερα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και είχαν επανέλθει στην απαίτηση επειγόντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Δυστυχώς σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν εισακούστηκε. Μάλιστα η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές.

Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από την μία αποκαλούν «ψεύτες» σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας.

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ για την παραπέρα ανάδειξη αυτών των σοβαρότατων ζητημάτων αποφασίζει την διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου. Άμεσα θα απευθυνθεί για νομική γνώμη επ’ αυτού σε νομικούς συμβούλους. Οι Ενώσεις καλούνται να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο.

 
 
 
 
 
 
 
(Επισκέψεις: 1.420 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend