Κοινωνία

«Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος, στις 9 Νοέμβρη απεργούμε»

Τη συμμετοχή τους στην απεργία του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού στις 9 Νοέμβρη αποφάσισαν οιδιανομείς της «WOLT» μετά και τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

«Χθες ήταν ο 47χρονος συνάδελφος, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε πλέον να βάζουμε μπροστά το μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένειά μας.

Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτόν το λόγο να είμαστε στο δρόμο 10-14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της “ατομικής ευθύνης”.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοι μας στην “E-FOOD”.

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση στην πληρωμή των παραγγελιών, χωρίς ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα, χωρίς μείωση των bonus (οι εργαζόμενοι είναι όλοι freelancer, πληρώνονται με το κομμάτι και ζητούν να πληρώνονται μεγαλύτερο ποσοστό από τις παραγγελίες).

  • Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.

  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.

  • Κατάργηση της αξιολόγησης.

  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες».

(Επισκέψεις: 214 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend