Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο …βιοπαλαιστής Γεωργιάδης αναφώνησε: «Εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ»

Ο μεγαλωμένος στην Εκάλη της Αθήνας. Ο επιχειρηματία που ανέλαβε την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση. Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «ΛΑΟΣ»..

Ο μεγαλωμένος στην Εκάλη της Αθήνας. Ο επιχειρηματία που ανέλαβε την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση. Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «ΛΑΟΣ» και μετέπειτα αντιπρόεδρος της ΝΔ και για πολλά χρόνια …επαγγελματίας υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, αναλογιζόμενος προφανώς τον κοπιαστικό βίο του, αναφώνησε: «Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Είμαι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος»…

Τα παραπάνω ο κ. Γεωργιάδης του ιδιωτικού τομέα (όταν δεν είναι βουλευτής και υπουργός) που δουλεύει από τα 12 χρόνια (!), τα ξεστόμισε μέσα από νοσοκομείο στη Λήμνο όπου βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Ηταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη στους εκπροσώπους φορέων και κατοίκων του νησιού που διαμαρτύρονται για την διάλυση του νοσοκομείου. Με το γνωστό ύφος του, το οποίο συνοδεύεται σχεδόν πάντα από τη γνωστή χυδαία αγένεια του όταν …στερείται επιχειρημάτων ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους κατοίκους και τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση του νοσοκομείου πρόταξε τα …ένσημα του στον ιδιωτικό τομέα. Ο υπουργός βλέπεται, όπως δήλωσε είναι …«κανονικός εργαζόμενος». Για τον υπουργό, όπως ομολόγησε, οι δημόσιοι υπάλληλοι (των οποίων είναι πολιτικός προϊστάμενος) δεν είναι …κανονικοί εργαζόμενοι.  

 
Θυμήθηκε τα χρόνια της …βιοπάλης του. Θυμήθηκε ότι δουλεύει από 12 χρονών. Δεν άντεξε. Εξερράγη και άρχισε τις προσβολές. Θαυμάστε τον «βιοπαλαιστή» υπουργό υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε την ανακοίνωση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου που αποκαλύπτει αυτά που επιχείρησε να κρύψει ο Αδ. Γεωργιάδης. 

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται: 

Αμετανόητος παραμένει στην ανθυγιεινή πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας αντιστρέφοντας τα δεδομένα για την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας της Λήμνου.

Μαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι, κάτοικοι και επισκέπτες της Λήμνου στη συγκέντρωση – αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού Υγείας έξω από το νοσοκομείο του νησιού, στην οποία καλούσαν τα εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και συνέχεια εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση ψήφισμα το οποίο οι εκπρόσωποι των σωματείων απαίτησαν να παραδώσουν στον κ.Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα όπως «Τέρμα πια η κοροϊδία Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία», «Φάρμακα – γιατρούς – δωρεάν υγεία τώρα να πληρώσει η εργοδοσία», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «Δώστε λεφτά για την υγεία Και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», ενώ με το άκουσμα της άφιξης του υπουργού που οι παρατρεχάμενοι φρόντισαν να το βάλουν στο νοσοκομείο από άλλη είσοδο για να μην αντιμετωπίσει την οργή των εργαζομένων, ακούστηκε το σύνθημα «Χωρίς γιατρούς δεν ζούμε στα σύνορα εμείς Άδωνι κατέβα κάτω να μας δεις».

Μετά από αρκετή ώρα και αφού κρατούσαν τους διαδηλωτές έξω στον ήλιο σε αναμονή, ο υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπία των εκπροσώπων των σωματείων όπου του παρέδωσαν το ψήφισμα και μετέφεραν την αγανάκτηση του λαού της Λήμνου για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και τις άλλες δομές υγείας του νησιού.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού έκανε τον ανήξερο για τον κόσμο που διαδήλωνε έξω από το νοσοκομείο, αντέστρεψε την οδυνηρή πραγματικότητα για τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού, δεν δεσμεύτηκε σχεδόν σε τίποτα στα αιτήματα του ψηφίσματος και είπε ότι το νοσοκομείο είναι σε καλύτερη μοίρα επί των ημερών της ΝΔ. Συμπεριφέρθηκε δηλαδή όπως και στις επισκέψεις του στα άλλα νησιά, παρουσιάζοντας μια ψεύτικη, ωραιοποιημένη εικόνα των δημόσιων δομών υγείας των νησιών.

Από τα 22 οργανικά κενά γιατρών σε σύνολο 44, σύμφωνα με τον ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου, είπε ότι θα προκηρυχθούν 3-4 θέσεις γιατρών, ενώ μίλησε για κάλυψη του 91% των συνολικών θέσεων υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, τσουβαλιάζοντας μόνιμους, επικουρικούς, συμβασιούχους, ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι και προκαλώντας δικαίως το σχόλιο ότι οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι εργαζόμενοι δυστυχούν.

Ανέφερε ότι η πληρότητα του νοσοκομείου σε ασθενείς είναι 31%, αλλά δεν απάντησε στο ότι αιτία είναι ότι οι ασθενείς ψάχνουν να βρουν τη γιατρειά τους εκτός Λήμνου λόγω έλλειψης γιατρών. Επίσης, έκανε ότι δεν άκουσε στην προτροπή των συνδικαλιστών να κατέβει να τα πει αυτά στους διαδηλωτές.

Απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπου των υπό απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, για να δοθούν αυτές οι υπηρεσίες σε εργολάβους, είπε ότι ήταν επιλογή τους να εργάζονται ως συμβασιούχοι, (μας θυμίζει την υφυπουργό παιδείας που απαντώντας για τα δικαιώματα των μητέρων αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην άδεια επαπειλούμενης κύησης και μητρότητας, είπε ότι ήταν επιλογή τους να εργαστούν ως αναπληρώτριες), λες και είχαν και άλλη επιλογή με την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο και εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησής του. Συμπλήρωσε δε ότι οι υπηρεσίες δεν θα δοθούν σε εργολάβους αν δεν κρίνονται οικονομικά συμφέρουσες για το νοσοκομείο, (άραγε ποιος θα το κρίνει αυτό) και ότι δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, η μονιμοποίησή τους. Επιβεβαίωσε έτσι, ότι τα όποια κονδύλια δίνουν για την υγεία πάνε στο μεγαλύτερο μέρος τους στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Δεν αναφέρθηκε καν στις άλλες δομές υγείας του νησιού (αγροτικά ιατρεία, στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, ιατρείο ΠΕΔΥ Μύρινας που είναι κλειστό, περιφερειακό ιατρείο Μούδρου χωρίς γιατρούς).

Τέλος, σε σχόλιο συνδικαλιστή ότι με την πολιτική τους που απαξιώνει τη δημόσια και δωρεάν υγεία οδηγούν εκτός των άλλων και στη συρρίκνωση του πληθυσμού της Λήμνου, προσπάθησε να γενικεύσει το πρόβλημα λέγοντας ότι ο πληθυσμός συρρικνώνεται παντού σε όλες τις ηπείρους!!!. Και μίλησε για την υπογεννητικότητα. Έκρυψε έτσι τις ευθύνες και της κυβέρνησής που δημιουργεί αντικίνητρα και απωθεί τα νέα ζευγάρια να μείνουν στα νησιά.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων καταδίκασαν αυτή τη στάση του Υπουργού Υγείας και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν των αγώνα, ακόμα πιο μαζικά για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Σχετικά θέματα

Απόψεις