Πολιτική

O Τούρκος κομμουνιστής δήμαρχος στην Καισαριανή

O Τούρκος κομμουνιστής δήμαρχος Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου έφτασε στην Ελλάδα στις 17 Σεπτέμβρη,  επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας από το Ντερσίμ της Κεντροανατολικής Τουρκίας, προσκεκλημένος της NEW STAR.

Ο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, γνωστός σε ολόκληρη την Τουρκία ως «ο κομμουνιστής δήμαρχος»,  εκλέχτηκε δήμαρχος στην πόλη Τουντσελί, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Τουντσελί (Ντερσίμ) με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου στον τόπο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Σήμερα επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο Καισαριανής και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές. 

Ο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου μπροστά στα εκθέματα του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης της Καισαριανής

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και το  Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή. 

Ο Δήμαρχος του Ντερσίμ, υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης της Καισαριανής

Το απόγευμα θα παραβρεθεί στην προβολή των ντοκιμαντέρ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ » και «Dersim χίλια εννιακόσια ενενήντα τέσσερα».

Συγκεκριμένα, θα είναι στην επίσημη πρεμιέρα στον ιστορικό κινηματογράφο ΤΕΧΝΗΣ της ΑΘΗΝΑΣ STUDIO new star art cinema. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικά, τουρκικά και κουρδικά τραγούδια.  Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

 

(Επισκέψεις: 2.761 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend