Διεθνή

Ο τουρκικός «Κλάδος Ελαίας» έχει δημιουργήσει εκατοντάδες θύματα στο Αφρίν

Στις 52 μέρες από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», που ξεκίνησε στις 20 Γενάρη, ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστικές συμμορίες που τον συνοδεύουν, έχουν καταφέρει να γκρεμίσουν σπίτια, να διαλύσουν υποδομές, να ερημώσουν χωριά στο Αυτοδιοικούμενο Καντόνι του Αφρίν.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι από οικισμούς και χωριά του Αφρίν  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν στο κέντρο της πόλης του Αφρίν εξαιτίας των βομβαρδισμών του τουρκικού κράτους και των συμμαχικών τους τρομοκρατικών ομάδων που στοχεύουν τους οικισμούς με αεροπλάνα και βαριά όπλα. Οι εκτοπισμένοι ντόπιοι φιλοξενούνται από τους κατοίκους του Αφρίν στα σπίτια τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την πόλη παρά την απειλή της σφαγής.

Στη μέση αυξανόμενων προβλημάτων από τις διακοπές της ύδρευσης και της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων, οι ανάγκες των εκτοπισμένων τοπικών πληθυσμών καλύπτονται από τις κοινότητες των κατοίκων του Αφρίν. 3-4 οικογένειες εγκαθίστανται σε κάθε σπίτι και οι κάτοικοι της πόλης μοιράζονται ό, τι έχουν με τους εκτοπισμένους.

Οι εσωτερικοί πρόσφυγες δηλώνουν ότι δεν θα μετακινηθούν σε άλλο μέρος παρά την πιθανότητα σφαγής. Θα παλέψουν για να απελευθερωθούν ξανά τα χωριά τους και να επιστρέψουν σ’ αυτά, δεν θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στους εισβολείς, ακόμα κι αν τους κοστίζουν οι ζωές τους.

Το Υπουργείο Υγείας και η Ερυθρά Ημισέληνος του Αφρίν

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα χτες, 11 Μάρτη 2018, το Υπουργείο Υγείας του Καντονιού του Αφρίν και η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος (Heyva Sor A Kurd), μέσα στις 52 μέρες από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του, έχασαν τη ζωή τους 232 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 35 παιδιά και 29 γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν 668 άμαχοι (90 παιδιά και 100 γυναίκες).

Στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, το τουρκικό κράτος στόχευσε άμεσα τους πολίτες στο κέντρο της πόλης Αφρίν και στις περιοχές Jindires, Shiye, Rajo, Bilbile, Mebata, Shera και Sherawa και χωριά αυτών των περιοχών.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος (Heyva Sor A Kurd), σημειώνει ότι τα θύματα μεταξύ των αμάχων είναι πολύ περισσότερα, καθώς λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων δεν έγινε δυνατό να περισυλλέξουν όλους τους νεκρούς, από τις βομβαρδισμένες περιοχές.

Το 90% των απωλειών (νεκροί και τραυματίες) που καταγράφονται είναι θύματα των αεροπορικών βομβαρδισμών από επανδρωμένα και μη αεροσκάφη.

Τις τελευταίες 6 μέρες, μετά το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 28 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, οι Τούρκοι εισβολείς και οι ακραίες ισλαμιστικές συμμορίες τους, ευθύνονται για τη σφαγή άλλων 20 αμάχων (3 παιδιά, 5 γυναίκες και 12 άνδρες) στο Αφρίν και τις γύρω περιοχές.

 

Οι γυναίκες τίμησαν την 8η Μάρτη στο Αφρίν

Γυναίκες από τις τέσσερις περιοχές του Κουρδιστάν έφτασαν στις 8 του Μάρτη, στους δρόμους του Αφρίν, μετά από πορεία  που οργάνωσε το Kongreya Star  (η Συνομοσπονδία των Γυναικείων Οργανώσεων της Ροζάβα) για να τιμήσουν την Παγκόσμια της Γυναίκας και να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το Αφρίν και το λαό του.

Παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις  των Τούρκων εισβολέων, γυναίκες από όλη τη Βόρεια Συρία, το Καμισλί, το Κομπανί, διαδήλωσαν και έστησαν τους χορούς τους στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας τις δολοφονικές επιθέσεις των εισβολέων.

YPJ: Η αντίσταση των γυναικών είναι εγγύηση για την ελεύθερη ζωή

Οι Γενικές Διοικήσεις των Γυναικείων Αμυντικών Μονάδων (YPJ) εξέδωσαν μια δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που ανάμεσα στα άλλα σημειώνει:

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη με όλους τους αγωνιστές του κόσμου, τις γυναίκες του Κουρδιστάν και της Βόρειας Συρίας και όλους τους μαχητές στις πρώτες γραμμές της αντίστασης και ειδικά τιμούμε τον Αρχηγό Από, τον σύντροφο όλων των γυναικών. Στο όνομα των αγωνιστών και των αγωνιστριών του Αφριν, τιμούμε όλους τους επαναστάτες μάρτυρες του αγώνα και επαναλαμβάνουμε τον όρκο της ανύψωσης του επαναστατικού αγώνα. Στο όνομα των συντροφισσών Barin, Avesta, Amargi και Şayan, οι αγωνιζόμενες σήμερα, επαναλαμβάνουμε στους αντιστασιακούς μαχητές, που δεν αφήνουν τα εδάφη τους μέχρι το τέλος, που ζουν το πνεύμα αντίστασης της εποχής ενάντια στην εκμετάλλευση και που φτάνουν στο μαρτύριο για τη διατήρηση των αξιών τους, τον όρκο μας ότι θα φτάσουμε στην νίκη και θα κερδίσουμε τον αγώνα.(…)»

«Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνικές και απάνθρωπες μεθόδους εναντίον του λαού του Αφρίν και ως εκ τούτου, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποβάλλονται σε μαρτύριο. Οι σφαγές που διαπράχτηκαν στον λαό μας στο Αφρίν είναι αποτέλεσμα των βρώμικων συμμαχιών του τουρκικού κράτους. Για άλλη μια φορά, ο κουρδικός λαός αντιμετωπίζει μια τεράστια προδοσία, στο πρόσωπο του λαού του Αφρίν, με σαφέστατη έκφραση τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων μπροστά στον τουρκικό επεκτατισμό.  (…) Ο αγώνας που γεννήθηκε από την αντίσταση του λαού θα καταστρέψει τις βρώμικες συμμαχίες των διεθνών δυνάμεων και έτσι το φασιστικό και αποικιοκρατικό σύστημα του Ερντογάν θα υποστεί καταστροφή. (…)»
«Οι YPJ έχουν αγωνιστεί εναντίον των βαρβαρικών συμμοριών Daesh (ISIS) και σήμερα αγωνίζονται ενάντια στο τουρκικό αποικιοκρατικό σύστημα για λογαριασμό όλων των γυναικών του κόσμου. Αυτός ο αγώνας, η αντίσταση και οι μεγάλες αξίες αποτελούν ταυτόχρονα μέρος της ιστορίας της ελευθερίας των γυναικών. Θα υπερασπιστούμε αυτή την κληρονομιά μέχρι το τέλος».

Το τελευταίο 24ώρο στο Αφρίν

Το Δελτίο Τύπου των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) της  11ης Μάρτη 2018, αναφέρει:

«Παρά το ψήφισμα 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο υποχρεώνει όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να το παραβιάζει και να επιτίθεται το λαό μας στο Αφρίν, τόσο στο έδαφος όσο με μέσω των αεροπορικών επιδρομών του, που οδηγούν το λαό μας στην εξόντωση. Οι δυνάμεις μας περιορίζονται στην αυτοάμυνα σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης κατά του Afrin.

1-Πόλη του Afrin: Από χτες (ΣΜ: 10 Μαρτίου) συνεχίζονται οι πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις μας και τον τουρκικό στρατό κατοχής και των τρομοκρατικών ομάδων του, στο χωριό Khalata, όπου οι εισβολείς προσπάθησαν να προχωρήσουν, αλλά δέχτηκαν την απάντηση των δυνάμεων μας. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος φορτωμένου με βαρέα πυρομαχικά (Doshka) και το θάνατο 37 τρομοκρατών. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, συνοδευόμενες από αδιάκριτα χτυπήματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.

2-Jinderes: Τα χωριά Kafar Dallah, Faqirah και Qojima υφίστανται βαρύ βομβαρδισμό από χθες μέχρι και την ώρα που γραφόταν η παρούσα αναφορά.

3-Belbeleh: Λαμβάνουν χώρα οι πιο βίαιες έως τώρα συγκρούσεις σε αυτόν τον άξονα από χθες μεταξύ των δυνάμεών μας και του τουρκικού στρατού εισβολής και των τρομοκρατικών φατριών του (ISIS-Al-Nusra), συνοδευόμενων πάντα από εναέριο βομβαρδισμό και βομβαρδισμό από το πυροβολικό -περισσότερες από 250 οβίδες δέχτηκε το κέντρο της πόλης του Belbeleh. Οι μαχητές μας επιβεβαίωσαν το θάνατο 27 τρομοκρατών, οι δε συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη.
Στα χωριά Qastal Khadriyah, Cholaqa και Khedra, έχουμε επίσης συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεών μας και των εισβολέων, με αποτέλεσμα το θάνατο 17 τρομοκρατών.

4-Mabatah: Οι δυνάμεις μας και ο τουρκικός στρατός εισβολής στο χωριό Brejma συκρούονται συνεχώς από χτες μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτή η αναφορά. Και εδώ υπήρχαν ταυτόχρονα βομβαρδισμοί από αέρος και εδάφους. Οι μαχητές μας από το πεδίο της μάχης επιβεβαίωσαν το θάνατο 14 τρομοκρατών».

 

 

ΠΗΓΕΣ:

ANFNEWS

ROJAVA KURDISTAN IN GREECE

 

 

(Επισκέψεις: 41 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend