Το όρια της δημοκρατίας είναι αυτά που βολεύουν την κυβέρνηση…. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action δήλωσε πως προτίθεται να εισηγηθεί την κατάργηση των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων των Εξεταστικών Επιτροπών.
Φαίνεται πως για την κυβέρνηση ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο ξεπεσμός και ευτελισμός μιας διαδικασίας που σχεδόν ποτέ δεν οδηγεί σε απόδοση ευθυνών, αλλά πάντα, με τους ανάλογους κυβερνητικούς χειρισμούς, επιτυγχάνεται η συγκάλυψη των σκανδάλων, είναι να κουκουλωθεί. Δηλαδή, να συγκαλυφθεί η προκλητική συγκάλυψη.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε «κόφτη» στα πρότυπα της Ολομέλειας για τις ομιλίες των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της βουλής. Όπως ανέφερε σχετικά στο Action 24 εξετάζεται να αφορά και τη ζωντανή μετάδοση των εξεταστικών επιτροπών, μέσω των διαύλων της Βουλής.
«Οι συζητήσεις διαρκούν 12 ώρες την ημέρα, δηλαδή δεν είναι του ποδιού. Αλλά οι μισοί συζητάνε για το θέμα για το οποίο συνεστήθη, οι άλλοι μισοί για άλλα θέματα που καμία σχέση δεν έχουν», είπε. Διευκρινίστηκε ότι ο οποιοσδήποτε «κόφτης» που θα επιβληθεί, δεν θα αφορά στην παρούσα εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Αυτή θα τελειώσει έτσι, ως έχει».
Την αλλαγή στη κάλυψη των εξεταστικών επιτροπών αναμένεται να προτείνει με αφορμή τη μεγάλη αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής που δρομολογείται στο άμεσο μέλλον.