Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο κύριος Κασσελάκης νομίζει πως είμαστε «αμερικανάκια»!

Ο Δημήτρης Ψαρράς, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έφερε στη δημοσιότητα (αρκετά) παλιότερα άρθρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σε..

Ο Δημήτρης Ψαρράς, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έφερε στη δημοσιότητα (αρκετά) παλιότερα άρθρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σε αυτά φέρεται να υπέγραφε (και) ως Αριστοτέλης Οικονόμου και, μεταξύ άλλων, εμφανιζόταν υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας, έγραφε ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις της εποχής των μνημονίων κ.α. 

Τι απαντά σε αυτά ο κύριος Κασσελάκης; Σύμφωνα όσα δημοσίευει ο Θανάσης Τσίτσας ανταποκριτής στη Νέα Υόρκη, στο real.gr, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων: 

«Κατ’αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα.Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών.Ημουν ένα  παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά. Ήμουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου. Ήταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ήμουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσαν στην Ελλάδα. Ήμουν στην τράπεζα και όλοι μιλούσαν για το πόσο ξερχαβαλωμένο πράγμα είναι η Ελλάδα. PSI εδώ, εκεί κτλ. Γι’ αυτά τα οποία λέτε, ίσως να είχα επηρεαστεί από την ιδέα ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμάς ένα πράγμα που μας έδιωξε από την χώρα. Και όπως η οικογένεια μου έφυγε, εγώ έφυγα από την Ελλάδα στις ρίζες της κρίσης, πάρα πολλοί Ελληνες έφυγαν κατά την διάρκεια της κρίσης. Άρα,δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε. Πείτε, ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στην δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο.

Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας ,είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να  πάω  με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας.Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35 χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Γι’αυτό παλεύω. Παλεύω για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους. Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από την φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Eίμαστε σοβαροί πλέον;».

Κατόπιν όλων των παραπάνω έχουμε απάντηση στο ερώτημα του κυρίου Κασσελάκη. Έλλειψη σοβαρότητας υπάρχει σίγουρα, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο εκεί. 

Το ζήτημα είναι ότι ο «αυτοδημιούργητος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δούλεψε στην Goldman Sachs, είδε «από κοντά τι είναι κεφάλαιο» και αποφάσισε να γίνει εφοπλιστής (με δάνειο με «προσωπική εγγύηση») νομίζει πως είμαστε «αμερικανάκια»

Απάντά με τα προκλητικά «Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών» (και τα υπόλοιπα «έξυπνα» που λέει), λες κι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά αυτά που έγραφε τότε με αυτά που υποστηρίζει σήμερα. 

Να θυμίσουμε μόνο το εξής πρόσφατο: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι  ο «αριστερός επιχειρηματίας» (έτσι είχε συστηθεί στον ΣΕΒ), ο οποίος (πάλι στον ΣΕΒ) έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δαιμονοποιεί τη λέξη “κεφάλαιο”» και είναι «σύμμαχος» του ΣΕΒ!

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις