Οι τρεις λίμνες που ανακαλύφθηκαν στον… Κηφισό (!) φέρνει στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά την αθλιότητα του ελληνικού κράτους όσον αφορά το… ενδιαφέρον κυβερνήσεων, τοπικών αρχών και υπηρεσιών για την ασφάλεια του λαού. Η κατάσταση που αφορά την στατικότητα να είναι «εξαιρετικά σοβαρή», όπως είπε ο σπηλαιολόγος και συντονιστής της ομάδας «Γεωμυθική», Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.
Ομως αυτά δεν είναι σημερινά, ούτε τα αγνοούν οι αρμόδιοι!
Ομάδα σπηλαιολόγων έχει από… πρόπερσι (!) εντοπίσει σοβαρές ζηµιές στην υπόγεια κοίτη του Κηφισσού! Μετά από υπόγεια εξερεύνηση διαπιστώθηκαν λόφος από μπάζα, σκουπίδια και ευρήματα που υποδεικνύουν την ανάγκη ελέγχου στατικότητας, αλλά και καθαρισμού της υπόγειας κοίτης.
Η ομάδα “Γεωμυθική” μιλάει για γενική παραμέληση του έργου από την κατασκευή του (καμιά συντήρηση, καμιά πρόβλεψη για φρεάτια) και τονίζουν ότι τίθεται πρόβλημα στατικότητας των πλευρικών τοιχίων και κατ’ επέκταση του οδοστρώματος από πάνω σε βάθος χρόνου.
Κανείς δεν θέλει να διανοηθεί τι θα συμβεί αν για κάποιον λόγο ο Κηφισός «φράξει» σε μια μεγάλη νεροποντή, είχε σημειώσει τότε στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm, ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της ομάδας κ.Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.
Σημείωση 1: Οπως έχει τονίσει και αναδείξει επανειλημμένα η Λαική Συσπείρωση Αττικής “ο Κηφισός σε επικίνδυνη κατάσταση. Ενώ παροχετεύει το 70% των υδάτων της Αττικής, δεν έχει ελεγχθεί – συντηρηθεί – καθαριστεί και αναβαθμιστεί εδώ και 20 χρόνια, με αποτέλεσμα:
- Την εμφάνιση φαινομένων διάβρωσης και κινδύνων για τη στατικότητα της κατασκευής του
- Τη συσσώρευση φερτών υλικών που έχουν γεμίσει την υπόγεια κοίτη του
- Τη μετατροπή τμημάτων του σε υπονόμους, οχετούς και χωματερές, μια απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον
Με αυτά τα προβλήματα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μια έντονη βροχόπτωση διαρκείας, ο Κηφισός θα αντέξει. Ούτε και να υπολογίσει τις συνέπειες στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές που τον περιβάλλουν σε όλο του το μήκος από μια ενδεχόμενη κατάρρευση τμήματός του, λόγω προβλημάτων διάβρωσης και στατικότητας των πλευρικών τοιχίων και του οδικού άξονα που μπορεί να εμφανιστούν, από ένα πλήρες φρακάρισμα της υπόγειας κοίτης του”.
Σημείωση 2: Ολα αυτά είναι γνωστά στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών, στην Περιφέρεια αλλά – όπως σημείωνε σε σχετικό ρεπορτάζ του στην “Καθημερινή” ο Γ.Λιάλιος – εδώ και μήνες… ψάχνουν τίνος είναι η αρμοδιότητα για να παρέμβει!