Κοινωνία

Ο Κ. Πελετίδης στο πλευρό των εργαζομένων της «Frigoglass»

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα παραβρεθεί σήμερα Τρίτη 11 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για τις απολύσεις των εργαζομένων της «Frigoglass».

Εξάλλου την Πέμπτη 13 Ιούνη, στις 12 μ.μ. οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου το ΕΚ Πάτρας έχει κλείσει τριμερή συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Frigoglass»:

«Καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης της “Frίgoglass” να διακόψει την παραγωγική διαδικασία του εργοστάσιου και να κλείσει τη μονάδα παραγωγής στην Κ. Αχαΐα. Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο δρόμο στην πιο κρίσιμη επαγγελματικά ηλικία και με μέγιστες οικογενειακές υποχρεώσεις. Απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα οι εργαζόμενοι δηλώνουν τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το κλείσιμο “FrίgοgΙαss” αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες όλων όσοι παρείχαν πλήθος διευκολύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο και τώρα επιτρέπουν να πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Παράλληλα αναδεικνύει την ευθύνη των αρμόδιων φορέων απέναντι στο ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των απολυμένων. Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και τους φορείς της περιοχής να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της επανένταξης των εργαζομένων».

(Επισκέψεις: 1.113 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend