Κοινωνία

Ο Δήμος Ζωγράφου ετοιμάζεται να βάλει κάμερες σε Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης

Πλήρως αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου καλεί τον λαό της πόλης να αντιδράσει στην παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής

Να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που υποστηρίζουν ότι οι επαρκείς και άρτιες σχολικές υποδομές πάνε χέρι-χέρι με την παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής καλεί τον λαό της πόλης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου, μετά την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εγκαταστήσει κάμερες στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου. 

Απαιτεί από τη διοίκηση του δήμου να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση καμερών στα σχολεία της περιοχής, να εξασφαλίσει άμεσα τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα τα αναλώσιμα για τη λειτουργία των σχολείων, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, φύλαξης, καθαριότητας αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15μελή τμήματα.

Στην ανακοίνωσή της για την επιδίωξη της δημοτικής αρχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως «αν και μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή Ζωγράφου στο χώρο της Παιδείας να λειτουργεί θεωρώντας τα σχολεία “τσιφλίκι” της, υπάρχουν όμως και όρια. Σαν τον κλέφτη (η εκλεγμένη μας στη Σχολική Επιτροπή ενημερώθηκε λίγες ώρες πριν!) φέρνει η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου θέμα για τοποθέτηση καμερών στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση στη σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικών, γονέων (ακόμη και του διευθυντή), η δημοτική αρχή Θώδα ζήλεψε τα τηλεσκουπίδια και σπαταλώντας χρήματα των δημοτών, που καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φορολογία και δημοτικά τέλη, επιδιώκει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε “μεγάλο αδελφό” αδιαφορώντας πλήρως για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου».

Επίσης, αναφέρει ότι «σήμερα, μπαίνουν οι κάμερες στο προαύλιο του σχολείου για να καταγράφουν τις ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε αύριο να καταγράφουν και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους».

Αυτή η εξέλιξη, συνεχίζει, γεννά επιπλέον ερωτηματικά όπως ποιος θα χειρίζεται αυτές τις κάμερες, πού θα καταγράφεται το υλικό και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό, αλλά και ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίζει την έναρξη και διακοπή της καταγραφής καθημερινά. Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «δεν πρόκειται να δεχτούμε να κατασκοπεύονται παιδιά και εκπαιδευτικοί στους χώρους του σχολείου».

ΠΗΓΗ: 902.gr

(Επισκέψεις: 293 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend