Κοινωνία

Nούμερα (4)

Γιατί , πάλι, θα μου πεις τέτοιο ετεροχρονισμένο μένος για τα νούμερα;

1ον) Γιατι είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς δεξιοακροδεξιούς, που μετά απο 10 χρόνια παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ισχυρίζονται ότι βυθιστήκαμε σα χώρα γιατί είμαστε τεμπέληδες. Φίλε, πόσους τεμπέληδες ξέρεις που να παράγουν 170 δισ ευρώ το χρόνο;

2ον) Γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους δεξιοακροδεξιούς , που μετά απο 10 χρόνια παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ισχυρίζονται ότι βυθιστήκαμε σα χώρα, επειδή δεν παράγουμε τίποτα. Φίλε, 170 δισ ευρώ, δεν τα λες και…τίποτα.

3ον) Γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους αριστεροακροαριστερούς, που ανεξάρτητως παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, λένε ότι δεν έχει νόημα επανάσταση σε μία χώρα, γιατί ο καπιταλισμός δεν είναι εθνικός, είναι παγκόσμιος. Φίλε, σωστά, αλλα η συσσώρευση κεφαλαίου στο κράτος γίνεται. Αυτά τα 170 δισ ευρώ , εδώ παράχθηκαν, σε αυτή τη χώρα, δεν παράχθηκαν…παγκοσμίως. Εδώ τα…παντελονιάσαν τα αφεντικά. Άλλο αν, τελικά, τα έστειλαν σε Κειμάν, Ολλανδίες, Ελβετίες για να προστατευτούν ή να αυγατίσουν.

4ον) Γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε οτι τα δάνεια πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Οι μισθοι και οι συντάξεις πληρώνουν τα δάνεια. [Μου έχει τύχει και δια ζώσης δε,υφυπουργός τότε της ΠΦΑ (συγκεκριμένα ο Ξανθός), να λέει ότι οι εφημερίες που έκανα στον Ευαγγελισμό, εξαρτώνται από την εκταμίευση της δόσης…]. Πώς; Ορίστε: Από τα 8,5 δισ ευρώ της τελευταίας δόσης(Ιούλιος 2017), τα 6,9 δισ ευρώ θα πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους. Τα υπόλοιπα 1,6 δισ ευρώ, θα πάνε για αποπληρωμές οφειλών προς ιδιώτες.

 5ον) Γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους που λένε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, ότι άλλο μνημόνιο άλλο δανειακές συμβάσεις και ότι η έξοδος στις αγορές συνεπάγεται άρση των μνημονίων.Γιατί μαζί με τη δόση, έρχεται και 4ο μνημόνιο. Με extra μέτρα 4 δισ ευρώ. Όσα, δηλαδή,είναι η προσφορά-θυσία για το ΝΑΤΟ. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι το ΝΑΤΟ δε θα στερηθεί της προσφοράς μας. Ούτε φυσικά και οι δανειστές. Θα πληρώσουμε τις (δανείστριες) τράπεζες, θα πληρώσουμε και τους (νατοικούς) προστάτες. Δηλαδή και τους τοκογλύφους και τους μπράβους. Σα νυχτομάγαζο. Υπόκοσμος, μαφία, τραμπουκισμός. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

6oν) Γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε ότι οι εργαζόμενοι φταίμε που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σύμφωνα με την εργασία του καθηγητή Μανιάτη, ο καθαρός κοινωνικός μισθός (οφέλη εργατικής τάξης μείον φόροι εργατικής τάξης) στην Ελλάδα είναι συστηματικά αρνητικός.

Με πιο απλά λόγια, στο η επίδραση του κράτους  στο εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων είναι συστηματικά αρνητική. Με ακόμα πιο απλά λόγια, η επίδραση του κράτους στο εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων-και προ κρίσης- είναι ένας καθαρός φόρος.

   Με όσο πιο απλά λόγια:

-όχι απλώς δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.

-όχι απλώς δεν έφαγαν πολλά τα αφεντικά και ,έστω κάτι λίγα ψίχουλα ,οι εργαζόμενοι.

-αλλά και τα έφαγαν όλα τα αφεντικά και τα άρμεξαν από τους εργαζομένους.

   Η ίδια εργασία καταλήγει:

α) Οι εργαζόμενοι χρηματοδοτούν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές(Παιδεία, Υγεία, ρεύμα, νερό, μεταφορές κτλ).

β)  Οι εργαζόμενοι επιδοτούν το κράτος για διάφορες λειτουργίες του, που είτε ωφελούν άμεσα το κεφάλαιο είτε συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του συστήματος(επιδοτήσεις κεφαλαίου, μηχανισμοί καταστολής κτλ).

γ)   Η επιδότηση αυτή είναι 6,5% του ΑΕΠ, συμπτωματικά ίση με τους τόκους των δανείων.

7ον) Γιατί δίνεται η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση τι είναι ο καπιταλισμός.

Καπιταλισμός με κοινωνικό πρόσωπο είναι κλοπή.

Καπιταλισμός χωρίς κοινωνικό πρόσωπο είναι κλοπή.

Καπιταλισμός με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι κλοπή.

Καπιταλισμός με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κλοπή.

Καπιταλισμός σε κρίση είναι κλοπή.

Καπιταλισμός χωρίς κρίση είναι κλοπή.

Γενικά, ο καπιταλισμός είναι κλοπή. Είναι πολλαπλώς, και από την εποχή του Κεφαλαίου του Μαρξ, αποδεδειγμένο.

Όσο τους ανεχόμαστε,θα μας κλέβουν. Θα σταματήσουν να μας κλέβουν, μόνο όταν καταργήσουμε τους κλέφτες και το σύστημα τους.

Ας μην περιμένουμε άλλο.

(Επισκέψεις: 54 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend