Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας – Απαίτησαν μόνιμες και μαζικές προσλήψεις

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μαχητικό «παρών» στην αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου ΤΕΠ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης -- Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις δηλώσεις του υπ. Υγείας στο Γεννηματάς και κάλεσμα στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μαχητικό «παρών» στην αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου ΤΕΠ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Η κυβέρνηση «ευχαρίστησε» τους «ήρωες υγειονομικούς», με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Παρεμπόδισε μάλιστα τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων, ακόμη κι εκείνους που εργάζονται στα Επείγοντα. Εργαζόμενοι με απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό, μόνο το 2021 εξέτασαν πάνω από 80.000 άτομα που επισκέφθηκαν το ΤΕΠ, τουλάχιστον 55.000 ασθενείς το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 «Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», είναι μερικά από τα σύνθημα που αντιπαρέταξαν στα εγκαίνια ντουβαριών χωρίς μόνιμο προσωπικό, που χρηματοδότησε γνωστό «ευεργετικό» ίδρυμα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με στόχο όπως αναφέρει «την αύξηση της αποδοτικότητας του νοσοκομείου»

«Αλήθεια μπορούν άραγε οι τοίχοι να εξετάσουν τους ασθενείς»; Eίναι το «ερώτημα» που απηύθυναν εργαζόμενοι απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης που επιμένει στην πολιτική των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, οι οποίες δεν επαρκούν καν για την αναπλήρωση των συνταξιοδοτήσεων, ούτε λόγος για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.

«Προσπαθώντας να δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα μας υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, ανοίγοντας τις προκηρύξεις, κάνουμε βήματα μεγάλα. Κάποιοι σε αυτή τη διαδρομή μας δεν έχουν θέση, όπως αυτοί με τις ντουντούκες», ήταν η προκλητική δήλωση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, δίνοντας το κυβερνητικό στίγμα για περαιτέρω ένταση της καταστολής σε βάρος των υγειονομικών που κρατούν με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

«Ούτε χωράμε, ούτε θέλουμε να χωρέσουμε στη διαδρομή σας, στη διαδρομή των 33.000 νεκρών covid, της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης και παράδοσης του δημόσιου συστήματος Υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ούτε κι εσείς χωράτε στη δική μας διαδρομή που περιλαμβάνει την πάλη για ένα ΕΣΥ αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, όπου ο λαός θα απολαμβάνει παροχές υγείας υψηλού επιπέδου. Δεν χωρά η πολιτική η δική σας, ούτε των προηγούμενων κυβερνήσεων στα νοσοκομεία μας, στα νοσοκομεία που πλήρωσαν και ανήκουν στους εργάτες, στην αγροτιά, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Δε τα παραδίδουμε στα χέρια σας. Μένουμε εδώ να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια την υγεία του λαού μας», απάντησε η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι θα δείξουν μηδενική ανοχή στην υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και στις 9 Νοέμβρη στην πανεργατική απεργία. Και απαιτούν: «Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, άρση των αναστολών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και παροχής δωρεάν υπηρεσιών στους ασθενείς, Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου».

 

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ για τις δηλώσεις του υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Γεννηματάς

 

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι παρατάχτηκαν μπροστά από τους “ήρωες υγειονομικούς” για να μη χαλάσει η κυβερνητική φιέστα και απαντά στον Θ. Πλεύρη και την προκλητική του δήλωση ότι “προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους νέους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα και σε αυτή τη διαδρομή κάποιοι δεν έχουν θέση όπως αυτοί με τις ντουντούκες”, «Αυτοί με τις ντουντούκες κρατήσανε όρθια τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας. Κάνουν απανωτές εφημερίες και διπλοβάρδιες, τις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ πληρώνει, χωρίς ρεπό, εξετάζουν και περιθάλπουν δεκάδες, εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά. Αυτοί με τις ντουντούκες έχουν κάνει συνειδητή επιλογή να μείνουν στη χώρα υπό αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό μας»:

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» που συμμετείχαν μαζικά μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης στην αγωνιστική “υποδοχή” του Υπουργού Υγείας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των ΤΕΠ. Οι συνάδελφοι έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία των προσλήψεων με το σταγονόμετρο που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις.

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι παρατάχτηκαν μπροστά από τους “ήρωες υγειονομικούς” για να μη χαλάσει η κυβερνητική φιέστα.

Όσο για τις ευθείες απειλές του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και την προκλητική του δήλωση ότι “προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους νέους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα και σε αυτή τη διαδρομή κάποιοι δεν έχουν θέση όπως αυτοί με τις ντουντούκες” του απαντάμε ότι:

Αυτοί με τις ντουντούκες κρατήσανε όρθια τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας. Κάνουν απανωτές εφημερίες και διπλοβάρδιες, τις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ πληρώνει, χωρίς ρεπό, εξετάζουν και περιθάλπουν δεκάδες, εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά. Αυτοί με τις ντουντούκες έχουν κάνει συνειδητή επιλογή να μείνουν στη χώρα υπό αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό μας.

Αυτοί με τις ντουντούκες δε θα σας κάνουν τη χάρη να σηκωθούν να φύγουν. Θα συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν διπλή μάχη στο πλευρό των ασθενών τους την ώρα της αρρώστιας, στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα του για δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Οργανώνουμε την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και την πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Δίνουμε διορία στην κυβέρνηση μέχρι τις 9/11 να ικανοποιήσει έστω κάποια από τα βασικά μας αιτήματα. Αν δεν κάνει πράξη αυτά που ζητάμε προχωράμε σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας (απεργίες, επισχέσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας).

 

Σχετικά θέματα