Κοινωνία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Τι γίνεται κ. Κικίλια;

Με την απαράδεκτη τακτική των μετακινήσεων γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο επιχειρεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να καλύψει, υποτίθεται, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα να εντείνεται η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας που απειλείται, όπως καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι, με κλείσιμο της παθολογικής μονάδας του! 

Με την συγκεκριμένη πρακτική του …«μετακινούμενου» ιατρικού προσωπικού, το υπουργείο υγείας ουσιαστικά απειλεί με λουκέτο την παθολογική μονάδα του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν αυτά σε μια πόλη 30.000 κατοίκων και σε ένα νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί το μισό νομό Ηλείας.

ΠΟΕΔΗΝ: Βάζουν λουκέτο!

Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔΗΝ σχετική με το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αμαλιάδας αναφέρει:

“Έκλεισε η Παθολογική κλινική επειδή οι Παθολόγοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Πύργου με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας (ενιαίο νομικό πρόσωπο) με απόφασή του 15/7/2019 μετακινεί τους δύο Παθολόγους της Αμαλιάδας στον Πύργου.

Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη Παθολογική στο Νοσοκομείο Πύργου, όχι όμως βάζοντας λουκέτο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Δύο είναι οι Παθολόγοι στην Αμαλιάδα και μετακινούνται εναλλάξ. Έτσι το Νοσοκομείο κλείνει την Παθολογική κλινική και δεν θα υπάρχει κάλυψη στα ΤΕΠ. Δεν θα εφημερεύει!!! ΛΟΥΚΕΤΟ!!! Ακόμη και τα Κέντρα Υγείας έχουν Παθολόγους και εφημερεύουν καθημερινά.

Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη να μην διαθέτει την πιο απαραίτητη κλινική σε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο;”

Από φιέστες πάμε καλά…

Το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν για κάθε λογής κυβερνητικές φιέστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά επί υπουργίας Γεωργιάδη και ξαναεγκαινιάστηκε το 2017 από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Παρά την λαμπρότητα και των …δύο εγκαινίων, η πτέρυγα δεν λειτουργεί! Θα χρειαστεί άραγε να εγκαινιαστεί και για …τρίτη φορά προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο με γιατρούς; Πρόκειται για πρόβλημα πασίγνωστο ώστε να μη χρειάζονται για τη διαπίστωσή του νυχτερινές και ινκόγκνιτο επισκέψεις σαν αυτές με τις οποίες ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Κικίλιας…

Εδώ η απαράδεκτη απόφαση:

 

(Επισκέψεις: 1.780 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend