Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

“Νόμος και Τάξη” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Στη χώρα που λείπουν οι γιατροί, λείπουν οι νοσηλευτές, λείπουν οι κοινωνικοί λειτουργεί, λείπουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές… δεν..

Στη χώρα που λείπουν οι γιατροί, λείπουν οι νοσηλευτές, λείπουν οι κοινωνικοί λειτουργεί, λείπουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές… δεν λείπουν ποτέ οι δυνάμεις καταστολής και τρομοκράτησης! Εναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό ενάντια στο λαό και με τη δημιουργία και λειτουργία σώματος  αστυνομίας στους Δήμους, επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ ΟΤΑ και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις»,

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, χθες, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ διαχρονικά είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια για δημιουργία και λειτουργία δημοτικής αστυνομίας, καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα σώμα επιβολής προστίμων, αλλά αποκτά και κατασταλτικό και νομικό εξοπλισμό που θα επιβάλει ακόμα και με συλλήψεις το δόγμα «νόμος και τάξη» σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Πρόκειται για ένα κατασταλτικό σώμα του αστικού κράτους στο χώρο της τοπικής διοίκησης, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, παρατηρώντας ότι δημιουργείται το ένα κατασταλτικό σώμα μετά το άλλο, όπως με την πανεπιστημιακή και τη δικαστική αστυνομία. Αντί λοιπόν για προσλήψεις εργαζομένων στους δήμους που έχουν τεράστια κενά, η κυβέρνηση στελεχώνει ένα ξεχωριστό ένστολο σώμα με αυτονομία αποστολής και κατασταλτική κατεύθυνση.

Επίσης, η  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας (ΔΑΣ) ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της τονίζει “δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού”. 

Συγκεριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με ένα νομοσχέδιο στη κυριολεξία έκτρωμα η κυβέρνηση με τη συγκατάθεση των δημάρχων δημιουργεί έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, την ώρα που στις κοινωνικές δομές η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν».

«Αντί να αυξήσουν τις δαπάνες προκειμένου να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, ώστε το χειμώνα να μην πνιγόμαστε και το καλοκαίρι να μην καιγόμαστε, αυτοί επιλέγουν να διαθέτουν κονδύλια για να αγοράσουν περιπολικά και μηχανές. Αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και να μονιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, αυτοί επιλέγουν να προσλάβουν αστυνόμους. Αντί να δημιουργήσουν παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και ασφαλείς για τα παιδιά μας με το απαραίτητο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε τα παιδιά μας να μην στοιβάζονται σε τριαντάρια και τριανταπεντάρια τμήματα, αυτοί επιλέγουν να φτιάξουν αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια», επισημαίνει.

Σημειώνει ότι, «ξέρουμε πολύ καλά, ότι η σημερινή βάρβαρη πολιτική για να υλοποιηθεί θέλει αυταρχισμό και καταστολή και με τη δημιουργία αυτού του νέου αστυνομικού σώματος αυτό επιδιώκουν. Δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που έδωσαν αυτό το έκτρωμα στη διαβούλευση και ετοιμάζονται να το ψηφίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και οι δήμοι ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε ένα ακόμα αστυνομικού τύπου φοροεισπρακτικό μηχανισμό ώστε να απαλλάξουν το κράτος από τις υποχρεώσεις του».

«Δεν είναι τυχαίο ότι διάφορα παπαγαλάκια της ΚΕΔΕ ζητάνε να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχουν μετατρέψει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών σε ανταποδοτικές. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική που υλοποίησε και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αλλά και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ», τονίζει.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι, «τεράστιες είναι οι ευθύνες και της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, που αντί να αντιταχθεί σε αυτή τη πολιτική θεωρούσε και θεωρεί τους δημάρχους συμμάχους. Θεωρούσε και θεωρεί ότι μαζί με τους δημάρχους, δηλαδή με τους εργοδότες μας, μπορούμε να έχουμε κοινή περπατησιά.Αυτή η πλειοψηφία μέχρι και σήμερα έχει αποδεχτεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Ελληνική Αστυνομία στη Δημοτική Αστυνομία, γεγονός το οποίο άνοιξε την όρεξη στη κυβέρνηση και τους δημάρχους για την ολοκληρωτική μετατροπή της σε κατασταλτικό μηχανισμό».

Με πληροφορίες από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις