Κοινωνία

ΝΟΚΙΑ: Ετοιμάζει 60 απολύσεις εργαζόμενων στην Ελλάδα

Για το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που έχει γίνει ποτέ από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι μετά από γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δύο 24ωρες απεργίες στις 9 και στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σωματείο, «την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας ότι επίκεινται έως και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019. Οι επικείμενες απολύσεις γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος».

Οι εργαζόμενοι μιλούν για «τακτική που ακολουθείται από τη διοίκηση για τη μεθόδευση αυτών των απολύσεων αποπνέει έλλειψη σεβασμού και κυνικότητα προς τους εργαζόμενους, κάποιοι/ες με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας στη ΝΟΚΙΑ». Εισημαίνουν δε ότι «ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας αξιοπρέπειας και ανάγκης με τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως και με τον αγώνα που δίνουμε μαζί με όλα τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ενάντια στον επαίσχυντο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

· Καμία απόλυση – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας

· Όχι στην παρότρυνση για μετανάστευση ως συνέπεια της απειλής για απόλυση

· Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

(Επισκέψεις: 284 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend