Διεθνή

Νέο ναυάγιο στη Λιβύη: Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς

Υγρός τάφος. Ακόμη μία τραγωδία φαίνεται πως σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουλίου, με νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης στη Μεσόγειο λίγο πριν από τις 17:00.

Όπως μεταδίδει το Reuters, 116 άνθρωποι αγνοούνται ενώ 132 έχουν σωθεί. Νωρίτερα, το πρακτορείο ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι για περισσότερους από 150 νεκρούς ενώ ακόμη 150 άνθρωποι φέρονται να έχουν διασωθεί και να επιστρέφουν στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα με ένα tweet η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη ενημέρωσε για το ναυάγιο κάνοντας λόγο για 100 νεκρούς και 140 διασωθέντες.

Το πλοίο φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του από την πόλη Αλ Χομς , που απέχει 120 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν περίπου 300 άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ήταν ένα ή δυο πλοία που μετέφεραν τους πρόσφυγες.

Τους επιζώντες έσωσαν ψαράδες ενώ στη συνέχεια τους παρέλαβε η ακτοφυλακή της Λιβύης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Τσάρλυ Γιάξλεϊ.

Ο Φίλιπο Γκράντι ο οποίος είναι στο τιμόνι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter στο οποίο κάνει λόγο για την χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο για φέτος.

(Επισκέψεις: 170 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend