Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέο κυβερνητικό αίσχος ενάντια στους υγειονομικούς: Πρώτα τους δέρνουν και μετά τους απαγορεύουν να μιλάνε στα ΜΜΕ χωρίς άδεια!

Μετά το χθεσινό κυβερνητικό αίσχος… τα ΜΑΤ να χτυπάνε γιατρούς και νοσηλευτές  έξω από το νοσοκομείο Αττικόν, την ώρα που..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Μετά το χθεσινό κυβερνητικό αίσχος… τα ΜΑΤ να χτυπάνε γιατρούς και νοσηλευτές  έξω από το νοσοκομείο Αττικόν, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αδ. Γεωργίαδης βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο και έκαναν σόου εγκαινίων νέου κτιρίου – άδειο κέλυφος χωρίς προσωπικό, ο ασυγκράτητος κατήφορος αυταρχισμού και καταστολής κάθε φωνής διαμαρτυρίας και καταγγελίας συνεχίζεται. 

Ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστου Ροΐλός  «αποφάσισε και διέταξε» να μη μιλάει το προσωπικό του ΕΣΥ σε δημοσιογράφους χωρίς ειδική άδεια! 

Δηλαδή, πρώτα τους δέρνουν… και μετά τους απαγορεύουν να μιλάνε. 

Με  έγγραφο απαιτεί να μη μιλάει κανείς αν προηγουμένως δεν έχει πάρει την άδειά του (!), ταυτιζόμενος πλήρως με το όργιο καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων που εξαπολύεται από την κυβέρνηση και επιδιώκοντας  να φιμώσει όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων ευθύνης του. 

Συγκεκριμένα, λέει:  «Δεν θα δίνεται καμία συνέντευξη Τύπου και δεν θα παρέχονται υπηρεσιακές πληροφορίες σε δημοσιογράφους από τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Μονάδων ή του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές, εφόσον δεν έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, ο οποίος και θα παράσχει τη σχετική έγκριση». Η οδηγία καταλήγει με την «παράκληση» του διοικητή της 2ης ΥΠΕ «για πιστή τήρησή» της.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε πανικό, καθώς η κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν φτιασιδώνεται όσες κορδέλες και αν κόψουν κι όσα εγκαίνια κι αν κάνουν, αφού οι ανακαινισμένοι χώροι δεν δουλεύουν χωρίς προσωπικό, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές», δήλωσε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και διεμήνυσε ότι «δεν θα τους περάσει».

«Απαγορεύουν στο προσωπικό να μιλάει, να αναδεικνύει τα προβλήματα. Δεν θέλουν να μαθαίνει ο λαός ότι την ίδια ώρα που κόβουν κορδέλες στο “Αττικό”, η αστυνομία δέρνει τους εργαζόμενους και τους διαδηλωτές. Δεν θέλουν να ξέρει ο λαός ότι πίσω από τα ανακαινισμένα επείγοντα είναι πάνω από 100 ασθενείς σε ράντζα στον διάδρομο», πρόσθεσε.

Σχολίασε και «για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές – λιβανιστήρια της κυβερνητικής πολιτικής υπάρχει άπλετος χρόνος στα ΜΜΕ με τις ευλογίες των διοικήσεων και των υπουργών». Αντίθετα, «για όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα και διεκδικούν, χρειάζεται ειδική άδεια και πέφτει βούρδουλας».

«Δεν θα τους περάσει» επαναλαμβάνει ο Γ. Γαλανόπουλος και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τους ζητήσουν την άδεια για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των αστικών κομμάτων, που θεωρούν την υγεία του λαού κόστος, θα παίρνει την απάντηση που της αξίζει».

Σχετικά θέματα

Post
Filter