Οικονομία

Νέο χαράτσι: Αναδρομικά τέλη πέντε ετών για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Νέο χαράτσι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναδρομικά τέλη και ΤΑΠ για πέντε έτη θα κληθούν να καταβάλουν ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν αυθαίρετα, ημιπαίθριους και δεν δήλωσαν την αλλαγή του εμβαδού στους δήμους ή δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τ.μ των ακινήτων.

Οι περιβόητες «τακτοποιήσεις» που προωθήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις για να εισπραχτούν επιπλέον χρήματα από τους ιδιοκτήτες ακινήτων τώρα φέρνουν νέα λυπητερή.  

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται αύξηση εσόδων ΟΤΑ κατά 145 εκατ. ευρώ λόγω διασταυρώσεων των τ.μ για τον ορθό υπολογισμό των τελών καθώς και από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση σχεδιάζει για όσους έχουν προχωρήσει στην επαύξηση του εμβαδού του ακινήτου τους την πληρωμή αναδρομικών για πέντε έτη, αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τα ποσά θα μπορούν να ρυθμιστούν σε περισσότερες από 50 δόσεις. Σημειώνεται ότι το ΤΑΠ εισπράττεται από τον δήμο μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

 

(Επισκέψεις: 6.020 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend