Διεθνή

Νεκρό μεταναστόπουλο φυλακισμένο στα στρατόπεδα του Τραμπ

Ένα 10χρονο κοριτσάκι από το Ελ Σαλβαδόρ πέθανε πέρυσι ενώ τελούσε υπό κράτηση από τις αμερικανικές μεθοριακές αρχές. Ο θάνατός του, ο οποίος δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ανεβάζει σε έξι τα παιδιά-μετανάστες που έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη σύλληψή τους από τις μεθοριακές αρχές των ΗΠΑ σε περίοδο οκτώ μηνών, σύμφωνα με το BBC.

Το κοριτσάκι αυτό είχε ιστορικό εκ γενετής καρδιακής ανεπάρκειας και πέθανε τον Σεπτέμβρη σε νοσοκομείο στη Νεμπράσκα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το όνομά της, ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να εισέλθει στις ΗΠΑ δεν έγιναν γνωστά.

Το κοριτσάκι, μετά την σύλληψή των δικών της, «για παράνομη είσοδο στη χώρα» χωρίστηκε από την οικογένειά της και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Μαρκ Βέμπερ τέθηκε στις 4 Μάρτη του 2018 υπό τη φροντίδα «Γραφείου Επανεγκατάστασης Προσφύγων» (HHS) στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ενώ η κατάσταση της υγείας της ήταν «εύθραυστη».

Έπειτα από μια αδιευκρίνιστη χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας επιπλοκών που είχε, η μικρή έπεσε σε κώμα, πρόσθεσε. Τον Μάη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε μονάδα νοσηλείας στο Φοίνιξ της Αριζόνα για παρηγορητική φροντίδα, συνέχισε. Στις 26 Σεπτέμβρη μεταφέρθηκε σε άλλη μονάδα νοσηλείας στην Όμαχα της Νεμπράσκα, για να βρίσκεται «πιο κοντά στην οικογένειά της» και τρεις μέρες αργότερα πέθανε λόγω «πυρετού και αναπνευστικής δυσχέρειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

(Επισκέψεις: 274 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend