Πολιτική

ΝΔ: Κινδυνολογίες και «ωμή» παρέμβαση στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Τετάρτης

Με «ωμή» παρέμβαση στην δικαιοσύνη η ΝΔ επιχειρεί να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες διότι «δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών» καθώς και επειδή «γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το Πανεπιστήμιο».

Το κυβερνών κόμμα εμφανώς θορυβημένο από τη νέα απεργία κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα αλλά και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς επιστρατεύει κάθε μέσο για να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις. 

Παράλληλα με την παρέμβαση της στη Δικαιοσύνη που κατά τα άλλα «βαφτίζει» ανεξάρτητη η ΝΔ επιχειρεί να ενεργοποιήσει και τον κοινωνικό αυτοματισμό με αιχμή την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Κρύβοντας επιμελώς τους λόγους που παραλύει εκ νέου η χώρα την Τετάρτη κάνει λόγο για …«βασανιστήρια» των κατοίκων. Ταυτόχρονα η ΝΔ κινδυνολογεί προκειμένου να στρέψει γονείς και μαθητές κατά των εκπαιδευτικών ισχυριζόμενη πως «τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις». Ενισχύοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών. 

Βέβαια οι κυβερνώντες παραλείπουν επιμελώς να αναφέρουν ότι έφεραν εν μέσω της ίδιας περιόδου για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που καταστρέφει τη ζωή ολόκληρων γενεών και διαλύει δικαιώματα ενός αιώνα  

Επιπλέον, με την ανακοίνωσή της η ΝΔ φανερώνει πως μια από τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου της είναι να χτυπηθεί το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία με σκοπό να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς. Ισχυρίζεται ότι επιβεβαιώνεται η «αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια».

Μάλιστα καλεί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ «να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι στις απεργίες αυτές που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας».

Είναι φανερό ότι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους προκαλεί πονοκέφαλο η καθολική καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους και πάνω από όλα τους φοβίζει ο οργανωμένος ταξικός αγώνας. 

Ακολουθεί ολόκληρη η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΔ:

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο μετρό και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη αποδεικνύουν ότι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την αγωνία και τους κόπους των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις. 

Χωρίς μετρό όλη την ημέρα και χωρίς λεωφορεία ως τις 9 το πρωί, εκτός από τα βασανιστήρια στα οποία θα υποβληθούν και πάλι τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αθήνας για να πάνε στις δουλειές τους, τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα ως τις 8 π.μ. 

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες λαμβάνουν αποφάσεις αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος ιδιαίτερα σε βάρος των νέων παιδιών που βρίσκονται την Τετάρτη μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους ζωής. 

Ανάλογη είναι η εικόνα για την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας για την Τετάρτη. Η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή είχε προκηρύξει στάση εργασίας με την οποία θα μπορούσε να δηλώσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας παρότι δεν την αφορά καθώς δεν ρυθμίζει τα του Δημόσιου τομέα! Ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη. Το εύλογο ερώτημα είναι, τι θα πετύχει περισσότερο εκτός από το να ταλαιπωρήσει μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές και γονείς; 

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την απεργία!

Εν πάση περιπτώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι στις απεργίες αυτές που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας.

Τέλος, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών. Σύμφωνα με τον νόμο, όπως ισχύει σήμερα, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων σε υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, μπορεί να κηρυχθεί μόνο με τήρηση τετραήμερης προθεσμίας. Για τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μετρό και λεωφορείων ισχύει επίσης η τετραήμερη προθεσμία για την κήρυξη απεργίας όπως και το ότι η απεργία πρέπει να κηρυχθεί από γενική συνέλευση του συνδικάτου τους. 

Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν οι απεργίες είναι νόμιμες ή παράνομες και καταχρηστικές, δεδομένου ότι γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο και θα ταλαιπωρήσουν τους μαθητές υπέρμετρα, σε σχέση με το όποιο όφελος διεκδικούν να πετύχουν οι απεργοί. 

Όλα τα παραπάνω απλώς επιβεβαιώνουν τη σημασία και την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια.

 

(Επισκέψεις: 1.158 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend