Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ναυτεργατικά Σωματεία: 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 10 – 11 Δεκέμβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

ΠΕΜΕΝ                         ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                        ΠΕΕΜΑΓΕΝ 48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01 έως το..

ΠΕΜΕΝ                         ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                        ΠΕΕΜΑΓΕΝ

48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01 έως το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 24:00,με προοπτική κλιμάκωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων, απαντάμε με απεργιακό αγώνα, για να μην επιβάλλουν εργασιακά κάτεργα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα. 

Χαρακτηριστική είναι η προκλητικότητα των εφοπλιστών της επιβατηγού ναυτιλίας, που πρότειναν αυξήσεις κοροϊδίας για τις ΣΣΕ, με 0% για το 2020, 1% από το Νοέμβρη του 2021 και 1% από τον Ιούνη του 2022, στην ίδια κατεύθυνση οι πλοιοκτήτες των Πορθμείων, ενώ συνεχίζεται η αδιάλλακτη στάση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που από το 2010 αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση για διαπραγματεύσεις.

Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών
Είναι η απαίτηση των Ναυτεργατών

Η κερδοφορία των εφοπλιστών καλπάζει διαρκώς, καταγράφεται και μέσα από δικά τους στοιχεία, ενώ όλες οι κυβερνήσεις τους μπουκώνουν με προνόμια και επιδοτήσεις.

Αντίθετα για τους ναυτεργάτες οι συνθήκες δουλειάς επιδεινώνονται, με τους αντεργατικούς νόμους, τη μη εφαρμογή των ΣΣΕ, τις περικοπές μισθών, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, τα εξαντλητικά δρομολόγια, τα προβλήματα στον επαναπατρισμό, τη φοροεπιδρομή, τα διαρκή κρούσματα ατυχημάτων, ασθενειών, υπονομεύοντας διαρκώς την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, τα οξυμμένα προβλήματα σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση.

Μεγάλες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, με τη στάση της να υπονομεύσει την 48ωρη απεργία στις 10 Νοέμβρη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την τακτική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να υπηρετεί τον κοινωνικό εταιρισμό, καλλιεργώντας αυταπάτες, απογοήτευση, ενισχύοντας την επιθετικότητα των εφοπλιστών.

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση και ο αγώνας για να αντιμετωπίσουμε την εργασιακή ζούγκλα που μας οικοδομούν.  Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτό φοβούνται οι εφοπλιστές και αυτοί που τους υπηρετούν, εχθρεύονται το οργανωμένο κίνημα που αγωνίζεται, θέλουν τους ναυτεργάτες απομονωμένους, απογοητευμένους, χειραγωγημένους, να υποκύπτουν στα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Ναυτεργάτες όλοι στην οργάνωση και περιφρούρηση
του απεργιακού αγώνα

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του ν.4808/2021 (Χατζηδάκη), του ν.4714/2020, ν.4150/2013, ν.2687/1953 και του συνόλου των αντεργατικών νόμων.
  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο,υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Άμεσα μέτρα για τον ασφαλή επαναπατρισμό των χιλιάδων εγκλωβισμένων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια.
  • Άμεση επίλυση του οξυμμένου προβλήματος της ανανέωσης των διπλωμάτων και πιστοποιητικών.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικός εμβολιασμός, χωρίς εκβιασμούς, υποχρεωτικότητα και «ατομική ευθύνη», με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Απεργιακή προσυγκέντρωση την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 05:30 στο λιμάνι του Πειραιά στα BLUE STAR στον Ηλεκτρικό σταθμό

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

03 Δεκέμβρη 2021

Σχετικά θέματα

Απόψεις