Διεθνή

ΝΑΤΟ: Νίπτει τα χείρας του για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Όταν το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί βομβαρδισμούς. Δολοφονεί λαούς. Εξαπολύει πολεμικές επιχειρήσεις και ασκήσεις,  όλα τα κράτη – μέλη του υποτάσσονται στους κανόνες του και υποχρεούνται να συμμετάσχουν στο όνομα της «συμμαχίας». Όμως για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών και της σύλληψης του από τους «σύμμαχους» Τούρκους, το ΝΑΤΟ απέφυγε να πάρει θέση.  

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία πρέπει να επιλυθεί από τις δύο εμπλεκόμενες χώρες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Στόλτενμπεργκ κληθείς να σχολιάσει το θέμα τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία». Φυσικά όταν το ΝΑΤΟ «γκρίζαρε» το Αιγαίο, το θέμα λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και με ωμή παρέμβαση της λυκοσυμμαχίας.  

Μήπως έχει κάποια απάντηση τώρα ο κ. Καμένος, ο οποίος δήλωνε ότι θα θέσει το θέμα σε όλους τους συμμαχικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ – ΕΕ); Πήρε το μήνυμα; Μήπως ήξερε από πριν τη στάση τους;  

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι: «Συνεισφέρει στην ασφάλεια της συμμαχίας, με πάρα πολλούς τρόπους και την ευχαριστώ για αυτό».

Αναφορικά με τις τουρκικές δολοφονικές επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των Κούρδων, ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε  – δικαιολογώντας απόλυτα τις πολεμικές επιχειρήσεις της Άγκυρας –  ότι είναι θεμιτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την «ασφάλειά» της.

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend