Βιντεοθήκη Διεθνή

ΝΑΚΜΠΑ. Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» — (1ο, 2ο,3ο και 4ο μέρος)

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα στην 72η  θλιβερή επέτειο της Nakba (καταστροφής) παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ  «Al Nakba» της  Rawan Damen.

Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» είναι χωρισμένο σε 4 μέρη και η προβολή (σύνδεσμος) του πρώτου μέρους ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Σήμερα παρουσιάζουμε και το τέταρτο και τελευταίο μέρος.

Παρακολουθείστε το πρώτο μέρος (με αγγλικούς υπότιτλους):

Το δεύτερο μέρος (με αγγλικούς υπότιτλους):

Το τρίτο μέρος (με αγγλικούς υπότιτλους):

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τέταρτο και τελευταίο μέρος (με αγγλικούς υπότιτλους):

 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, ευχαριστεί τη σκηνοθέτιδα κα Rawan Damen, μια πολλών χρόνων φίλη, η οποία έδωσε την άδεια να παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ της.

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει μια ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ, ωστόσο λόγω της απροσδόκητης επίθεσης της πανδημίας COVID-19, η Πρεσβεία τροποποίησε ανάλογα τα σχέδιά της.

Ο Πρέσβης, με αυτή την ευκαιρία δήλωσε:

«Επιπλέον, και ενώ επιδεινώνεται περαιτέρω η κατάσταση του λαού μου που υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης Nakba από το 1948 ήρθαν οι τελευταίες εξαγγελίες του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης, για περαιτέρω σχέδια προσάρτησης με τις ευλογίες της προκατειλημμένης κυβέρνησης των ΗΠΑ. Τέτοια σχέδια, εάν εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα καταστρέψουν κάθε εναπομείνασα δυνατότητα εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ  στα προ του 1967 σύνορα. Θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι οποιοσδήποτε καταπιέζει άλλους δεν μπορεί ποτέ να είναι ο ίδιος ελεύθερος».

(Επισκέψεις: 1.797 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend