Διεθνή Πολιτική

«Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την απαράδεκτη κοινή δήλωση κατά της Κούβας»

Aνακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης

Την «κατάπτυστη και προκλητική» κοινή δήλωση κατά της Κούβας που συνυπέγραψαν 20 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Δένδιας, καταγγέλλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

Όπως τονίζει, η κοινή δήλωση, την οποία και καταδικάζει, αναμασά τα κάλπικα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τάχα παραβιάζονται από την κουβανική κυβέρνηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και μάλιστα συνυπογράφοντας μαζί με τις πλέον αντιδραστικές κυβερνήσεις χωρών, όπως του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ ή των χωρών της Βαλτικής που πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική υστερία με απαγορεύσεις και διωγμούς. Με την υπογραφή της αποδεικνύει πόσο απατηλές είναι οι διακηρύξεις της περί δημοκρατίας και ειρήνης, πόσο εχθρική είναι η ίδια απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει πως ο ελληνικός λαός εκφράζει διαχρονικά την αλληλεγγύη του απέναντι στην πάλη και τους αγώνες του κουβανικού λαού κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και προσθέτει πως «η κυβέρνηση είναι βαθιά υπόλογη απέναντί του και πρέπει να λογοδοτήσει».

Απαιτεί: 

– «Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την απαράδεκτη κοινή δήλωση κατά της Κούβας, που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ και στηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Να τερματιστεί ο απάνθρωπος 60χρονος πολύμορφος αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας.

– Να σταματήσει κάθε είδους επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με οποιοδήποτε πρόσχημα». Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 1.300 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend