Κοινωνία Πολιτική

Να απαγορευτούν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες

 
Απαγόρευση διακοπής ρεύματος στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες και επανασύνδεση σε όλους όσους αδυνατούν να πληρώσουν απαίτησε αντιπροσωπεία εκπροσώπων Συνδικάτων και μαζικών φορέων στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στη ΔΕΗ.

Κατά την διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης, κρατούσαν πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 3). 

Η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, τόνισε πως η παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε, καθώς από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες των εορτών. Και μάλιστα η ΔΕΗ προχωρά σε όλα αυτά, συνέχισε, εν μέσω πανδημίας, όπου η εργατική – λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με την ανεργία, τις αναστολές συμβάσεων, την αδυναμία αποπληρωμής χρεών που έχουν και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης.

Όπως ανάφερε η Ε. Χαλιού, ζήτησαν συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΗ, ωστόσο, έλαβαν την προκλητική απάντηση να συναντηθούν με τον υπεύθυνο ασφαλείας… λες και αυτός είναι υπεύθυνος για τις εντολές διακοπής ρευμάτων, γεγονός που εύλογα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροσωπείας.

Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα, διεμήνυσε η Ε. Χαλιού, τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία εργατική – λαϊκή οικογένεια στην μοίρα της, μόνη της, ειδικά μέσα στις γιορτές, μέσα στην πανδημία. Απαιτούμε, πρόσθεσε να σταματήσει η επίθεση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ ΑΕ. 

Τέλος, η Ε. Χαλιού κάλεσε συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες όχι μόνο σε ότι αφορά στο ρεύμα, αλλά σε κάθε λαϊκή ανάγκη.

Πηγή: 902.gr
(Επισκέψεις: 97 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend