Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μπορείτε και πιο κάτω διότι ο πάτος δεν έχει πάτο, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν αντέχει στον χώρο της κεντροαριστεράς και κάνει «μεταγραφή» από... πολύ, μα πολύ αριστερά:  Ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να προχώρησε σε ανάθεση του πολιτικού σχεδιασμού της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στον γνωστό (έως και... «επαγγελματία») αντικομμουνιστή, με ...ειδικότητα τη αναθεώρηση της Ιστορίας, Νίκο Μαραντζίδη! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν αντέχει στον χώρο της κεντροαριστεράς και κάνει «μεταγραφή» από… πολύ, μα πολύ αριστερά:  Ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να προχώρησε σε ανάθεση του πολιτικού σχεδιασμού της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στον γνωστό (έως και… «επαγγελματία») αντικομμουνιστή, με …ειδικότητα τη αναθεώρηση της Ιστορίας, Νίκο Μαραντζίδη! 

Η είδηση από τη στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής:

«Τσίπρας καλεί Μαραντζίδη. Mια μεταγραφή έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας για την κάλπη του Ιουνίου. Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη. Ο Μαραντζίδης έχει ήδη αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ παρά τω προέδρω.»

Την είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνει και το ieidiseis:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα αλλάξει ότι χρειάζεται ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου και το κάνει πράξη. Ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας και αρθρογράφος – και στο iEidiseis – αναλαμβάνει το σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα.Την είδηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παπαντωνίου στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ενώ εμείς – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – συμπληρώνουμε: Ο Νίκος Μαραντζίδης θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις (θα τις πραγματοποιεί, κατά πάσα πιθανότητα, η PRORATA) και τα focus group της Κουμουνδούρου, θα συμμετέχει στις αναλύσεις για το σχεδιασμό, θα προτείνει τις κινήσεις με βάση την εικόνα που θα εισπράττεται, ενώ θα συμμετέχει και στον πρωινό καφέ. Από πότε; Από την προσεχή Τρίτη!»

Ποιος είναι ο Μαραντζίδης 

Διαβάστε για τον αξιότιμο κύριο: Νίκος Μαραντζίδης: Επαγγελματίας αντικομμουνιστής και ξακουστός «μάγειρας»

Πρόκειται για τον κύριο (διαβάστε σχετικά το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο  «Ενωση Σαχλαμάρας Σπουδαιοφανών Δοκησίσοφων»: Η άλλη… «ΕΣΣΔ») που έγραφε: 

«Αν κάτι εντυπωσιάζει πραγματικά τα τελευταία χρόνια είναι πως ο μετακομμουνιστικός κόσμος, οι χώρες δηλαδή που εξήλθαν ή εξέρχονται από τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, σημαδεύουν όλο και περισσότερο με την παρουσία τους τις διεθνείς εξελίξεις. Περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο περιθώριο, τώρα καταλαμβάνει νέα θέση. Η κατάρρευση του κομμουνισμού σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση έφερε τους πληθυσμούς των χωρών αυτών στο προσκήνιο της παγκόσμιας σκηνής (…) Τελικά, από μια παράξενη ειρωνεία της ιστορίας, είναι ο καπιταλισμός που απελευθέρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τις αλυσίδες τους (…) Οι μετακομμουνιστικές δημοκρατίες της ανατολικής Ευρώπης κατάφεραν μέσα σε είκοσι χρόνια κάτι εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές στη σύγχρονη Ιστορία: τη διπλή μετάβαση, δηλαδή, την οικοδόμηση μιας οικονομίας της αγοράς, πλαισιωμένης ταυτόχρονα από δημοκρατικούς πολιτικούς θεσμούς»… («Καθημερινή» – 26/8/2012)

Πρόκειται για τον κύριο (διαβάστε σχετικά το άρθρο «Στη σκιά του Στάλιν»: Μια πρώτη κριτική στο βιβλίο του Ν. Μαραντζίδη – του Κ. Σκολαρίκου, από τον «Ριζοσπάστη») που ισχυρίζονταν ότι η  τεράστια ανάπτυξη και επιρροή του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην Ελλάδα της τριπλής φασιστικής Κατοχής οφείλεται στην οικονομική στήριξη που του παρείχαν οι Βρετανοί ή στη βία που ασκούσε στο λαό με αποτέλεσμα να δικαιολογείται η δημιουργία και δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας… (Στάθης Ν. Καλύβας – Ν. Μαραντζίδης, «Τα εμφύλια πάθη. 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο», σελ. 363 και 135 – 145 αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη (…) και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι…» (του Νίκου Μπογιόπουλου).

Και κάτι ακόμα που αφορά τις εκτιμήσεις του Μαραντζίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Μια μέρα μετά τις τελευταίες εκλογές, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» υποστήριζε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ασπόνδυλο κόμμα», προτείνοντας αλλάγές στην ηγεσία του. 

Μετά από όλα τα παραπάνω θα το πούμε απλά: Μπορείτε και πιο κάτω διότι ο πάτος δεν έχει πάτο, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Το ίδιο ισχύει και για την ξεφτίλα. 

Απόψεις