Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.
Οι ΗΠΑ, με λίγα λόγια, ήταν έτοιμες από καιρό να αναγνωρίσουν τους τζιχαντιστές. Κατά τα άλλα «ο συριακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας. Όλες οι χώρες πρέπει να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν μια συμπεριληπτική και διαφανή διαδικασία και ότι θα απέχουν από κάθε εξωτερική παρέμβαση» έγραψε ο Μπλίνκεν στην ανακοίνωσή του. Ο Μπλίνκεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «θα αναγνωρίσουν και θα στηρίξουν πλήρως τη μελλοντική κυβέρνηση» που θα προκύψει.
Αυτό ειδικά με την αποχή από «κάθε εξωτερική παρέμβαση» στη Συρία δεν είναι τίποτα άλλο από αναποδογύρισμα της πραγματικότητας! Οι ΗΠΑ είναι αυτές που έβλεπαν ως «τρομοκράτες» τους τζιχαντιστές και τώρα τους αναγνωρίζουν ως… «απελευθερωτές»!