Πανό στην είσοδο του λιμανιού Ηγουμενίτσας ανάρτησαν οι ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ απαιτώντας «Έξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο! Να ακυρωθεί η στρατηγική συμφωνία με το Ισραήλ» και διατρανώνοντας «Ηγουμενίτσα: Λιμάνι των λαών, όχι των ΝΑΤΟικών».
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θεσπρωτίας σημειώνει: «Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρονται ΝΑΤΟικά στρατεύματα και εξοπλισμός για τα πολεμικά μέτωπα. Αυτό μπλέκει τον τόπο μας στο κουβάρι των οικονομικών ανταγωνισμών που είναι και η αιτία του πολέμου που φουντώνει στην περιοχή μας. Αυτό καθώς και η γειτονική ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, δημιουργεί επί πλέον κινδύνους για τον λαό της περιοχής μας».
Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό «να εντείνει την αντιπολεμική του δράση καθώς και να βάζει στο στόχαστρο την πραγματική αιτία του πολέμου, τον πραγματικό αντίπαλο, τους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα».
Aπό 902.gr