Πολιτισμός

Τα γεννέθλια του Μίκη, με συναυλία στη Ζάτουνα

Στη Ζάτουνα, που υπήρξε σταθμός για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφού εκεί έζησε εξόριστος την περίοδο της δικτατορίας, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή μουσική γιορτή προς τιμήν του, την Τρίτη 29 Ιουλίου. Μια επετειακή συναυλία για τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, που θα λάβει χώρα στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 21.00.

Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά θα συμμετάσχει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και μαζί της θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Το κοινό θα απολαύσει πολλά γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού όπως επίσης και τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης εμπνεόμενος από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνο το διάστημα μετά την αιχμαλωσία, το βασανισμό και τον περιορισμό που υπέστη και από την αναγκαστική παραμονή του στη Ζάτουνα, τα οποία περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες». Τα τραγούδια της Ζάτουνας αποτυπώνουν έντονο ρομαντισμό, λυρισμό και την ανάγκη του συνθέτη για επιστροφή στους λαϊκούς δρόμους, ενώ σε αυτά τα έργα έχει χρησιμοποιήσει ποίηση Ελλήνων ποιητών ενισχύοντας τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Η μουσική τιμητική εκδήλωση διοργανώνεται απ’ το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και τοπικών επιχειρήσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

(Επισκέψεις: 34 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend