Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης: Προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε κάλπικα διλήμματα και εφησυχασμός για τις τουρκικές προκλήσεις

Στο γνωστό …λιβάνισμα των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η..

Στο γνωστό …λιβάνισμα των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία είχε έντονα …προεκλογικά χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας να εγκλωβίσει τον λαό σε κάλπικα διλήμματα, έθεσε το ερώτημα «αν όχι εμείς, ποιος;» μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις που είναι μπροστά, λέγοντας ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, χρειάζονται συνθήκες σταθερότητας, για να γίνονται γρήγορα πράξεις οι αποφάσεις. Δηλαδή να προωθούνται απρόσκοπτα και ταχύτατα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του δικομματικού παιχνιδιού, σήμανε «καμπανάκι» στους βουλευτές του κόμματός του προκειμένου «οι πολίτες να ενημερωθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής», προσθέτοντας ότι η πρώτη κάλπη δεν πρέπει να είναι «χαλαρή» ψήφος, αλλά «να δείξει τι κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες και στη δεύτερη να εδραιώσουν τη νίκη». 

Ακόμα, ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», ο πρωθυπουργός έπαιξε το χαρτί της «εθνικής ενότητας» απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο λαός, συνιστώντας να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες και «φλερτ με τη δημαγωγία», ώστε να προχωρά έτσι ο αντιλαϊκός σχεδιασμός και το μάρμαρο να πληρώνει ο λαός.

Παρ’ όλα αυτά, βέβαια, έσπευσε να διαπιστώσει ότι «δικαιώνεται εμφατικά» η ΝΔ σήμερα για την υπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους… όπως χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης τη «συμπαράσταση» στην Ουκρανία, δηλαδή τη συμμετοχή σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλευρό των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.

Την ίδια ώρα έκανε λόγο ξανά για εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και για προσπάθεια της Ρωσίας να κάνει την Ενέργεια όπλο και την ακρίβεια μοχλό αποσταθεροποίησης, αποσιωπώντας φυσικά την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας και τη δημιουργία του «πράσινου» ενεργειακού μείγματος που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αλλά την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως της «πράσινης» Ενέργειας.

Όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά, απέναντι στην επιθετικότητα της γείτονα, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «ατσάλινες ασπίδες μας οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και οι ισχυροί σύμμαχοί μας». Προσπάθησε δηλαδή να παρουσιάσει την «τσίγκινη» προστασία των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε παράγοντα ασφάλειας για τη χώρα, την ώρα που εκείνοι τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα για την εξασφάλιση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. 

Ακόμα, επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας έχουν γαλάζιο και όχι γκρίζο χρώμα», την ώρα βέβαια που το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο… κανενός χρώματος και πως η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες, καθώς και ότι η Ελλάδα περιμένει την Τουρκία «στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης»…

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις