Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης: Έκανε το μαύρο άσπρο – Ρεσιτάλ προσβολής της νοημοσύνης των πολιτών

Κάτι σαν …επίγειο παράδεισο εμφάνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την κατάσταση που βιώνουν στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ο πρωθυπουργός..

Κάτι σαν …επίγειο παράδεισο εμφάνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την κατάσταση που βιώνουν στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τις δήθεν «κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης». 

Διά μαγείας η εργασιακή ζούγκλα εξαφανίσθηκε, μαζί βέβαια και η ακρίβεια που μαστίζει τον λαό και το προεκλογικό -όπως φάνηκε- ζητούμενο για τον πρωθυπουργό ήταν, κραδαίνοντας επιδόματα και ψίχουλα, να στήσει ένα πολιτικό παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η δική του κυβέρνηση τα κάνει καλά σε σύγκριση με το 2015 που, βέβαια, και η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ  – ΑΝΕΛ.

Άλλωστε έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν έχουν ξεχαστεί όσα έγιναν το 2015 και ότι «ευτυχώς ανήκουν στο παρελθόν» διότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε «τη δυναμικότερη ανάπτυξη» και τη «μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας» στην Ευρώπη και φυσικά μίλησε και αυτός, όπως έχουν κάνει όλοι οι προκάτοχοί του, για «εθνική επιτυχία». Μόνο που η «δυναμικότερη ανάπτυξη» μοιράζει κέρδη στους ομίλους και …στοχευμένα ψίχουλα στους φτωχότερους των φτωχών που βγαίνει από την τσέπη -ως φόροι- του λαού. 

Για τα Εργασιακά, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κομβική τομή τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού» που όπως είπε από 650 είναι στα 713 ευρώ μεικτά. Απέκρυψε ωστόσο ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα δεν φτάνει για να βγει ολόκληρος ο μήνας και ότι απαιτούνται γενναίες αυξήσεις, όπως διεκδικούν και πετυχαίνουν εργατικά συνδικάτα. Απέκρυψε επίσης ότι παραμένει η απαράδεκτη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ορίζει ότι ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας καθορίζει τον κατώτατο μισθό με κριτήριο τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δηλαδή κριτήριο είναι οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για κέρδη και όχι αυτές των εργαζομένων για επιβίωση με αξιοπρέπεια. Αναφέρθηκε και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας που αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου.

Για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ πανηγύρισε ότι μειώθηκε κατά 35%, όταν τελικά αυτό που έγινε ήταν αντί για κατάργηση να μονιμοποιηθεί διά της μείωσης. 

Για την ανεργία, επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι τα προγράμματα ενεργητικής πολιτικής μέσω της ΔΥΠΑ (που αντικατέστησε τον ΟΑΕΔ), δηλαδή συνέχιση των προγραμμάτων για τζάμπα εργασία. 

Για τους συνταξιούχους, που συνεχίζουν να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «ο απόμαχος ξεκίνησε να ανακτά την αξιοπρέπεια», ενώ για τις εκκρεμείς συντάξεις που εξακολουθούν να μην αποδίδονται στην ώρα τους, είπε ότι η δική του κυβέρνηση τα πάει καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη. Για την επικουρική ασφάλιση εμφάνισε σαν κάτι θετικό ότι ο ασφαλισμένος θα εξαναγκάζεται να παριστάνει τον επενδυτή ψάχνοντας για χρηματιστηριακά προϊόντα για να τοποθετήσει τις εισφορές του. 

Και συγκρατημένες προεκλογικές εξαγγελίες περιελάμβανε η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε ότι από την 1η Γενάρη 2023 θα καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια. Έσπευσε ωστόσο να δείξει ότι το καλάθι θα είναι μικρό, λέγοντας ότι το ξεπάγωμα θα γίνει «χωρίς να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία, ούτε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας»…

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις