Διεθνή

ΜΕΞΙΚΟ: Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν χθες Τετάρτη για να βοηθήσουν χιλιάδες πλημμυροπαθείς στο κεντρικό Μεξικό, όπου έχασαν τη ζωή δεκατέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς με την Covid-19 σε νοσοκομείο που πλημμύρισε.

Πάνω από 1.000 μέλη της Εθνοφρουράς, στρατιώτες και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν μετά την υπερχείλιση ποταμού στην πόλη Τούλα, στην πολιτεία Ιδάλγο.

Η υπερχείλιση του ποταμού έπληξε κάπου 39.000 κατοίκους καθώς, μέσα σε μερικά λεπτά, πλημμύρισαν πάρα πολλά σπίτια. Περίπου 1.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, αν και αρκετοί δίσταζαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεκατέσσερις ασθενείς στο νοσοκομείο στην Τούλα πέθαναν όταν η πλημμύρα έκοψε το ρεύμα και κατά συνέπεια την παροχή του οξυγόνου σε όσους ήταν διασωληνωμένοι, κατά το μεξικανικό ινστιτούτο κοινωνικών ασφαλίσεων (IMSS), που διαχειρίζεται το ίδρυμα.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζεται το νοσοκομείο πλημμυρισμένο ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μεταφέρει ασθενείς με φορεία, με τα νερά να φτάνουν ως τη μέση μελών του.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο, ο Ομάρ Φαγιάντ, υπέστη ατύχημα προχθές Τρίτη, καθώς ταχύπλοο του στρατού στο οποίο επέβαιναν μαζί με στρατηγό κι άλλον έναν αξιωματούχο για να επιθεωρήσουν τις ζημιές βυθίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

(Επισκέψεις: 46 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend