Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης των συνακροάσεων – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ

Προς κανονικό «θάψιμο» φαίνεται να οδεύει μεθοδευμένα, η υπόθεση υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που υποτίθεται ότι είναι ένα από τα θέματα που διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής και αφορά συνολικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Προς κανονικό «θάψιμο» φαίνεται να οδεύει μεθοδευμένα, η υπόθεση υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που υποτίθεται ότι είναι ένα από τα θέματα που διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής και αφορά συνολικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Παρά το γεγονός των συστηματικών παρακολουθήσεων μέσω συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του Κόμματος από το 2016 ως και τον Απρίλη του 2022 και μάλιστα από 13 διαφορετικές χώρες, με χρήση υψηλής τεχνολογίας, παρά τις δικογραφίες και όλα τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, τόσο ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, του οποίου η ακρόαση στην Επιτροπή ολοκληρώθηκε σήμερα, όσο και ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρ. Ράμμος, που ακολούθησε αμέσως μετά (η ακρόασή του θα συνεχιστεί και σήμερα), εμφανίστηκαν σαν να μην …είδαν να μην …άκουσαν.

Ο Θ. Δεμίρης, στο ίδιο μοτίβο με αυτό του μέχρι πρότινος διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων, πρόβαλε διαρκώς το απόρρητο. Ενώ φέρεται να προσπάθησε με την σειρά του να υποβαθμίσει την παρακολούθηση ενός ολόκληρου Κόμματος, επιχειρώντας να πείσει ότι δεν ασχολήθηκε με το θέμα, ως να μην ήταν κάτι σοβαρό, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση συγκάλυψης, στο φόντο βεβαίως και των ξεκάθαρων προληπτικών απειλών από κυβερνητικά στελέχη για ποινές φυλάκισης σε όποιον «ανοίξει το στόμα του». Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η ΕΥΠ δεν έχει τα μέσα να παρακολουθήσει τη «δράση» άλλων μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών ακόμα και …«φιλικών» που αλωνίζουν στην χώρα.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να δήλωσε εκ νέου …άγνοια για την υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΔΑΕ έχει δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα και πρόσθετους λόγους ανησυχίας, για κουκούλωμα, αφού ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν συνακροάσεις, δήλωσε ότι η έρευνά της ήταν ατελέσφορη!

Το γεγονός ότι η υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών είναι πολύ σοβαρή, έχει επιβεβαιωθεί από την ακρόαση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη για την οποία δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή υπηρεσιών εκτός ελληνικής επικράτειας.

 

«Θέατρο του Παραλόγου»!

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής, έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και επισήμανε πως «το “δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν απαντώ” έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά πανδημίας. Από τη μια η επίκληση του απορρήτου από το σημερινό Διοικητή της ΕΥΠ και από την άλλη η δεδηλωμένη άγνοια του σημερινού Προέδρου της ΑΔΑΕ για τα ζητήματα των ελέγχων για την υπόθεση του ΚΚΕ, που περιγράφονται στα πορίσματά της, καθιστούν τον έλεγχο αυτής της σοβαρής υπόθεσης των παρακολουθήσεων ουσιαστικά αδύνατο.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, με μοιρασμένους ρόλους σε αυτή τη διαδικασία. Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να κληθούν ως μάρτυρες ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι, που κατ’ επανάληψη ζητά το ΚΚΕ.

Διαφορετικά καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, η οποία και θα αποτελέσει «το κερασάκι στην τούρτα» στην προσπάθεια συγκάλυψης».

 

Πολύς κουρνιαχτός και για την ταμπακιέρα τίποτα

 

Από την επιχείρηση συγκάλυψης δεν ξεφεύγει βέβαια ούτε η υπόθεση παρακολουθήσεων – υποκλοπών του Ν. Ανδρουλάκη αλλά και δημοσιογράφων που επίσης είναι θέματα υπό διερεύνηση από την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ η όλη υπόθεση έχει γίνει «βολικό» πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ετσι στη διάρκεια της ακρόασης του Χρ. Ράμμου, από τον ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ανέφερε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα στις 29 Ιούλη, την ημέρα δηλαδή που οι δικηγόροι του Ν. Ανδρουλακη διαβίβασαν την καταγγελία για το κακόβουλο λογισμικό «predator» στην ΑΔΑΕ, ενώ την ίδια μέρα ο Π. Κοντολέων είχε κληθεί και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να την ενημερώσει για την υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη. Βέβαια, ο Χρ. Ράμμος φέρεται να εξήγησε πως η καταστροφή ήταν προγραμματισμένη και ο ίδιος είχε ενημερωθεί σχετικά επισήμως από τις 5 Μάη.

Από τη ΝΔ, πηγές της απαντώντας στη διαρροή έκαναν λόγο για «εμφανή απελπισία» και πως «με ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδά τους». Ενώ το ΠΑΣΟΚ με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως «ο τρόπος που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο, επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας».

Βέβαια, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε όχι στήριξαν ενίσχυσαν και συνδυαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προστατεύουν ως «κόρη οφθαλμού», το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (νόμων, διακρατικών συμφωνιών, οδηγιών της ΕΕ) που ευνοεί τις κάθε είδους παρακολουθήσεις και το γενικευμένο «φακέλωμα» και κάνουν τα «στραβά μάτια» για τη δράση διάφορων κρατικών μηχανισμών και πρακτορείων, μυστικών υπηρεσιών, εγχώριων ή και ξένων, ειδικά όταν αυτοί είναι των «ΝΑΤΟικών συμμάχων» τους (πχ CIA, η ΜΙ6 κόκ) και μόνο το ΚΚΕ έχει καταγγείλει από την αρχή.

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις