Πολιτική

Μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών

Η εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους φορείς του Δημοσίου – για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019 – είναι σαφής: Μειώσεις στις συντάξεις από το 2019. 

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το ανώτατο ποσό που θα δαπανήσει το Δημόσιο για τις συντάξεις του 2019 θα είναι 25,48 δισ. ευρώ, από 28,7 δισ. ευρώ φέτος. Με λίγα λόγια μιλάμε για μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,2 δισ. ευρώ ή κατά 11%!

Μέρος των περικοπών προκύπτει και από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα φέρει μειώσεις στους παλιούς συνταξιούχους. Κι αυτά χωρίς τις περικοπές που θα γίνουν στους νέους συνταξιούχους, αυτούς βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η εγκύκλιος είναι το πρώτο βήμα για την κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο. Μάλιστα, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι όλοι οι φορείς πρέπει να έχουν στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, με βάση αυτές τις κατευθύνσεις.

Με την εγκύκλιο επιβεβαιώνεται στην ουσία ψηφισμένη διάταξης που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Είναι ξεκάθαρη εντολή κατάρτισης προϋπολογισμού των ασφαλιστικών Ταμείων με την εφαρμογή της ψηφισμένης και προβλεπόμενης από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μείωσης των συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από το ανώτατο ανώτατα πλαφόν δαπανών που έχουν οριστεί προκύπτει ξεκάθαρα ότι η σχετική συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται δραστικά σε σχέση με το 2018.

(Επισκέψεις: 125 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend