Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Με αποστολή να «μαζέψει» τη δυσαρέσκεια έφτασε στη Λάρισα ο Κ. Χατζηδάκης

«Τι ήρθε να κάνει στη Θεσσαλία; Να εισπράξει ο ίδιος τον ΕΝΦΙΑ από τους πλημμυροπαθείς;» αναρωτήθηκε ένας από τους χιλιάδες..

«Τι ήρθε να κάνει στη Θεσσαλία; Να εισπράξει ο ίδιος τον ΕΝΦΙΑ από τους πλημμυροπαθείς;» αναρωτήθηκε ένας από τους χιλιάδες πληγέντες για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που έφτασε το Σάββατο στη Λάρισα με αποστολή να «μαζέψει» την απογοήτευση που επικρατεί και σε ψηφοφόρους της ΝΔ.

«Αλίμονο αν η Θεσσαλία δεν ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης» ήταν τα λόγια του υπουργού σε συνέντευξη Τύπου, όταν η Θεσσαλία αποδείχθηκε κατ’ επανάληψη αθωράκιστη στα φυσικά φαινόμενα με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και μετά την καταστροφική πλημμύρα επί «Daniel» οι πλημμυροπαθείς σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα αναμένουν στο «ακουστικό» για αποζημιώσεις στο 100% και αρκετοί δεν έλαβαν ούτε καν την πρώτη αρωγή για τις οικοσκευές!

Κι ενώ ήδη τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ στάλθηκαν στους πλημμυροπαθείς, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ξανά ότι… θα υπάρξουν ειδικές φορολογικές διευθετήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024, καθώς και αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τρία έτη!

Βέβαια, η κυβέρνηση, με ευκαιρία την πλημμύρα, «έτρεξε» το σχέδιο εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης του νερού με την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας, της ΟΔΥΘ ΑΕ. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε μια συνολική και ολιστική διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, μέσω του καινούργιου δημοσίου οργανισμού, του ΟΔΥΘ, βασιζόμενη σε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης, δείχνοντας ότι η διαχείριση του νερού για κέρδος είναι κεντρική πολιτική της ΕΕ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των Οδηγιών που ψηφίζουν σε ποσοστό άνω του 70% από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για αυτό και ζήτησε, εμμέσως, να συνεχιστεί αυτή η πρακτική στέλνοντας στις Βρυξέλλες «ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να στηριχθούμε και ειδικά στη Θεσσαλία ανθρώπους που θα μπορέσουν πράγματι να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αγροτών μας». Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι «πόνεσαν» την κυβέρνηση τα πολυήμερα μπλόκα και το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών με εκατοντάδες τρακτέρ στην Αθήνα, που έβαλαν στο επίκεντρο του αγώνα για την επιβίωσή τους τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και την ΚΑΠ της ΕΕ την οποία ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο άνθρωποι σαν αυτούς που επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών και είναι από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έως τον Βελόπουλο.

Φυσικά μέρος της αποστολής του Κ. Χατζηδάκη είναι και η ανακύκλωση των περί σταθερότητας, αφού ισχυρίστηκε πως το μήνυμα των ευρωεκλογών θα πρέπει να είναι ένα «σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής και σταθερότητας προκειμένου να επιτευχθεί προσέλκυση επενδυτών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αυτή τη σταθερότητα τη βιώνει σκληρά καθημερινά ο λαός με τον μισθό που δεν φτάνει για όλο τον μήνα, με το αυξημένο κόστος παραγωγής για τους αγρότες, με τους έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, με τη «γύμνια» στα δημόσια νοσοκομεία, με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας του λαού. Αντίθετα αυτή η σταθερότητα, όπως άλλωστε παραδέχεται ο υπουργός Οικονομικών, έχει να ξοδέψει για τις επενδύσεις των ομίλων και τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις