Βιβλίο

Με αφορμή την Columbia – Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα

«Με αφορμή την Columbia – Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα» του Δημήτρη Φεργάδη (από τις εκδόσεις ΚΨΜ). 

Το βιβλίο αναφέρεται στη μεγάλη ιστορία της δισκογραφικής εταιρείας, των studios και του εργοστασίου παραγωγής της Columbia. Περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας της χώρας

Η μουσική… Η ιστορία της… Ένα μεγάλο κομμάτι της εγχώριας -και όχι μόνο- ιστορίας της μουσικής, είναι η ιστορία της δισκογραφίας, η ιστορία της Columbia. Άπειρες μικρές και καθημερινές στιγμές, άπειρες άγνωστες ιστορίες, χιλιάδες γεγονότα που συνέβησαν στα studio και το ιστορικό εργοστάσιο του Περισσού-Ριζούπολης, μικρά και μεγάλα πράγματα που βρίκσονται πίσω από τους δίσκους που λατρέψαμε, πίσω από τα cd που αγοράσαμε, πίσω από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούμε.

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου αυτού, με σημαντικό φωτογραφικό υλικό και στοιχεία, αλλά και αφήγηση βγαλμένη από τη ζωή και την εμπειρία ενός εκ των πρωταγωνιστών της δισκογραφικής βιομηχανίας της χώρας μας.

«Η πενηντάχρονη δουλειά και πείρα μου στη δισκογραφία, η μνήμη και οι μαρτυρίες συνεργατών και φίλων συναδέλφων παλαιότερων από εμένα, πρωταγωνιστών τις εποχές που δενότανε τ’ ατσάλι στην ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, και τα όσα διασωσμένα –λίγα– πολύτιμα έγγραφα, φυλαγμένα στα φυλλοκάρδια, πιστεύω πως είναι ικανά στοιχεία για να γραφτεί έτσι όπως θα γραφτεί η πρώτη ολοκληρωμένη –κατά προσωπική άποψη–, πολύπλευρη ιστορία της δισκογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα». 

***

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ στο BOOKS  PLUS (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα) 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Παναγιώτης Κουνάδης, μελετητής ελληνικής μουσικής
Γιώργος Μονεμβασίτης, ιστορικός μουσικολογίας
Μανώλης Μητσιάς, τραγουδιστής
Γιώργος Μαργαρίτης, τραγουδιστής
Πέτρος Κωτσαράπογλου, τεχνίτης της Columbia
Μιχάλης Μακελλαράκης, τεχνίτης της Columbia
και ο συγγραφεάς Δημήτρης Φεργάδης.
Συντονίζει ο Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.

(Επισκέψεις: 418 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend