Κοινωνία

ΜΑΤ και χημικά και στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στους εστιακούς φοιτητές

Με επίθεση των ΜΑΤ κατά των οικοτρόφων και των εργαζομένων των φοιτητικών εστιών απάντησε η κυβέρνηση στο αίτημα των φοιτητών για ένα πιάτο φαΐ, αλλά και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι φοιτητές που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, αλλά και της ΑΣΟΕΕ, μαζί με τους εργαζόμενους στις εστίες, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Εστιών ΕΜΠ, την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ και το Σύλλογο ΕΤΕΠ ΕΜΠ πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα των συλλόγων τους διεκδικώντας λύση σε μια σειρά από προβλήματα των εστιών, κατοχύρωση και επέκταση των δικαιωμάτων τους.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε η κατάσταση στις λίγες και ανεπαρκείς εστίες της χώρας που όλο και χειροτερεύει, με τη σίτιση να έχει διακοπεί, ενώ από σήμερα δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό νερό, αλλά και θέρμανση.

Στο αίτημά τους να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο από το υπουργείο,  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν με χημικά και ασπίδες, απωθώντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους από την είσοδο του υπουργείου.  

Τελικά, κάτω από την αποφασιστικότητα των φοιτητών, οι πύλες του υπουργείου Παιδείας άνοιξαν για να μπουν οι διαδηλωτές στον προαύλιο χώρο, ενώ αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι φοιτητές επανέλαβαν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι να συνεχιστεί η δωρεάν σίτιση όλων των οικοτρόφων και να εξασφαλιστεί η επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών.

 

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι. Αφού έκοψε τη σίτιση στους εστιακούς φοιτητές, σήμερα δε δεχόταν συνάντηση με αντιπροσωπεία των συλλόγων τους που ήταν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ενώ δε δίστασε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χρήση χημικών και ξύλο.

Οι φοιτητές δεν έκαναν πίσω, επέβαλαν την παρουσία τους και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απέναντι στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόρφωση-δουλειά-ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 36 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend