Απόψεις

Τι γυρεύει ο Μαρινάκης στο Πατριαρχείο;

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το άθλιο αλισιβερίσι των μεγαλόσχημων κληρικών με πολιτικούς που σπεύδουν , τάχα μου οι «ευσεβείς» , να πάρουν την «ευλογία» μητροπολιτών , αρχιεπισκόπων, ακόμη και πατριαρχών για να βγουν μετά στο κυνήγι των ψηφοφόρων που πιστεύουν. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις περαντζάδες υποψηφίων δημάρχων από αρχιεπισκοπικά και μητροπολιτικά γραφεία και το ίδιο βιολί επαναλήφθηκε.

Τελευταίο επεισόδιο σ’ αυτό το κακόγουστο σίριαλ η επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού Μαρινάκη και του (υπαλλήλου του μην το ξεχνάμε αυτό) νεοεκλεγέντος δημάρχου Πειραιά,  Μώραλη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  όπου έγιναν δεκτοί από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και βεβαίως έσπευσαν να  διατυμπανίσουν,  αυτή την «προσκυνηματική επίσκεψη»,  με τις σχετικές φωτογραφίες όπου ποζάρουν καμαρωτοί,  ο «Ελληνας Μπερλουσκόνι», ο υπάλληλος του,   δήμαρχος Πειραιά και ο πρώτος των Ορθοδόξων  Εκκλησιών.

Μαζί με τις φωτογραφίες δόθηκαν  στη δημοσιότητα και οι σχετικές δηλώσεις στις οποίες ο «ευσεβής» Μαρινάκης  δηλώνει πιστός, πιστότατος: «Πιστεύουμε και πιστεύουμε έντονα, με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μας». Θα μπορούσε , λέμε εμείς, για επιβεβαίωση της πίστης του,  να δώσει  στον πατριάρχη και κανένα βίντεο από τους αγώνες της ομάδας του με τα «ωσανά» των χουλιγκάνων.

Από τη μεριά του ο πατριάρχης , ξεχνώντας πως μιλάει σε επιχειρηματίες , έκανε λόγο για «ευγενή άμιλλα και ευγενή αγώνα» που «κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά,  πατριάρχης,   Μαρινάκης και Μώραλης έδωσαν μια ακόμη κακόγουστη παράσταση. Και οι τρεις  έκαναν τη δουλειά τους. Ο πατριάρχης  έδειξε για μια ακόμη φορά πως τιμά την υγιή επιχειρηματικότητα , μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόσφατα χειροθέτησε σε «Αρχοντα Κουροπαλάτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου»  ένα άλλο μεγάλο αστέρι του επιχειρηματικού και ποδοσφαιρικού στερεώματος , το Δημήτρη Μελλισανίδη. Όσο για τους Μαρινάκη και Μώραλη εισέπραξαν  την «ευλογία» για να την «πασάρουν»  στους πιστούς. Και ζήσανε αυτοί καλά και μεις χειρότερα.

(Επισκέψεις: 36 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend