Απόψεις

Μαραθώνιος

Η δουλειά έγινε. Ο Μαραθώνιος είχε επιτυχία. Ο καιρός, αυτής της χαρισματικής χώρας βοήθησε. Οι καλεσμένοι επαγγελματίες αθλητές, πέτυχαν νέο ρεκόρ διαδρομής, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Όλα λοιπόν καλά και όλα ωραία, που λέει και το τραγούδι… Ο σκοπός, «αγιάζει τα μέσα».

Τώρα, εντελώς φιλικά, μια συμβουλή: Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι , ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα, στα χέρια της άρχουσας τάξης.

Εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τα σπορ σε όλο τον κόσμο. Όμως, στον Καπιταλισμό η αστική τάξη, είναι γνωστό, ότι, δεν παίρνει εκείνα τα μέτρα που πρέπει, για την ανάπτυξη του αθλητισμού, σε βάθος. Απόδειξη, ότι, μια σειρά από Ολυμπιακά αθλήματα, είναι προνόμιο των λίγων. Θα πρέπει ακόμα να προσθέσω, ότι, οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους, πολύ δύσκολα, ιδίως στις μέρες μας, έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν, στα έξοδα που απαιτούνται για άθληση.

Παράδειγμα, στο Μαραθώνιο, έλαβαν μέρος, μόνο όσοι μπόρεσαν να ανταποκριθούν, στα έξοδα μιας τέτοιας προετοιμασίας. Άλλωστε, η έννοια της μαζικής άθλησης στη Χώρα μας είναι άγνωστη και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τους Μαραθωνίους.

Για να κάνεις λοιπόν σπορ, χρειάζεσαι χρήματα και χρόνο. Γι΄ αυτό λέω, ότι, με την καπιταλιστική κρίση, για την οποία δεν ευθύνεται ο απλός άνθρωπος (άλλο αν αυτός , καλείται να την πληρώσει), η «ελεύθερη» άθληση είναι αδύνατη.

Πάντως, σήμερα, ο Πολιτισμός, και ο Αθλητισμός, για τον εργαζόμενο, τον απλό άνθρωπο, είναι άρρηκτα δεμένος, με την πάλη ενάντια στο αχαλίνωτο κυνήγι του κέρδους, που έχει μετατρέψει τον αθλητισμό σε εμπόρευμα. Εάν λοιπόν δεν μπει, φραγμός, στη δράση των μονοπωλίων, που όχι μόνο παρεμβαίνουν, αλλά, και καθορίζουν την τύχη του αθλητισμού, ο εργαζόμενος, δεν θα μπορέσει να γευτεί τη χαρά της άθλησης, του πολιτισμού, της ίδιας του, της ζωής.

Τα πάντα λοιπόν, εξαρτώνται από εμάς.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend