Διεθνή

Μακρόν: Κατέβασε στρατό ενάντια στις διαδηλώσεις!

Παρά την απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων που εξέδωσε η γαλλική κυβέρνηση και την επιστράτευση στρατιωτικών αντιτρομοκρατικών μονάδων, τα «κίτρινα γιλέκα» βγήκαν για 19η εβδομάδα στους δρόμους διαφόρων πόλεων της Γαλλίας.

Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Σεντινέλ» για να στηρίξουν την αστυνομία. Σημειώνεται ότι οι μονάδες Σεντινέλ, δημιουργήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo.

Σήμερα, στους διαδηλωτές απαγορευόταν να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, πάνω από 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» και περισσότερα από 200 άτομα έχουν συλληφθεί.

Η συμμετοχή των πολιτών στην «19η Πράξη» των κίτρινων γιλέκων αυτήν την εβδομάδα είναι κατά πολύ αυξημένη, έναντι των 14.500 διαδηλωτών της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Associated Press.

Νωρίτερα, συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg στη γαλλική πρωτεύουσα και κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Gare du Nord και Gare de L’Est. Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία και στην Τουλούζη και το Μονπελιέ, στο νότιο τμήμα της χώρας.

 

(Επισκέψεις: 1.156 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend