Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μαχητική απάντηση ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια – Δυναμικά συλλαλητήρια στις γειτονιές της Αττικής

Γαλάτσι, Καλλιθέα, Καισαριανή και Μεταμόρφωση - Ένα σύνθημα ήχησε στις γειτονιές της Αττικής: «Οι σύγχρονες ανάγκες μας δε χωράνε σε voucher και pass»!

Γαλάτσι, Καλλιθέα, Καισαριανή και Μεταμόρφωση. Ένα σύνθημα ήχησε το πρωί του Σαββάτου στις γειτονιές της Αθήνας: «Οι σύγχρονες ανάγκες μας δε χωράνε σε voucher και pass»!

Με δυναμικά συλλαλητήρια ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια που διοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου, σε Δήμους της Αττικής, σωματεία και φορείς, μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη, όχι μόνο κάλεσαν το λαό της Αττικής σε παναπεργιακό ξεσηκωμό, αλλά ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα υποταχθούν σε μια ζωή υποταγής.

Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα, η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Δαβάκη. 

«Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”! Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!», είναι το μήνυμα που έστειλαν με τα πανό τους Σωματεία εργαζομένων, Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς.

Από την κινητοποίηση οι διοργανωτές τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, φωνάζοντας το σύνθημα «στις 9 Νοέμβρη απεργούμε – στη φτώχεια που επιβάλλουν δεν θα προσαρμοστούμε».

Στην κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων παραβρισκόταν ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, παρευρίσκονταν επίσης αντιπροσωπεία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας (ΚΟΠΑ), αντιπροσωπεία της ΔΑΣ ΟΤΑ Καλλιθέας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας Γιάννης Βακαλόπουλος και Νανά Ιορδανίδου.

Μήνυμα αγώνα από τους ομιλητές της συγκέντρωσης

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιθέας Βούλα Πουλατζακλή, απευθύνοντας χαιρετισμό σε όλους τους φορείς που παρευρίσκονταν στην συγκέντρωση.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Κωνσταντίνα Τσότρα, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας και του ΔΣ της ΟΓΕ, η οποία τόνισε πως με πυξίδα την πάλη μας για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας τα σωματεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και άλλοι μαζικοί φορείς της Καλλιθέας ενώνουμε τη φωνή μας, τη διεκδικητική μας δράση, μπροστά στη μεγάλη απεργιακή μάχη της 9ης Νοέμβρη.

Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι και από άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής μεταφέροντας τα ζητήματα του κάθε κλάδου.

 

Πορεία στους δρόμους της πόλης

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο δημαρχείο με τα παρακάτω συνθήματα να δίνουν την ατμόσφαιρα: «Voucher για το ρεύμα Voucher για φαΐ, σε λίγο θα μας δίνουν Voucher για ζωή», «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή».

Φτάνοντας στον προορισμό τους, αντιπροσωπεία των φορέων ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο, όπου κατατέθηκε και το πλαίσιο αιτημάτων προς τον Δήμο, αναφορικά με τις ανησυχίες του κόσμου για την ισχνή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, για να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αναφορικά με τις πλημμύρες κάθε χρόνο στις Τζιτζιφιές στα πρώτα πρωτοβρόχια, με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.α

Τέλος οι διαδηλωτές άφησαν την υπογραφή τους στον δρόμο μπροστά από το κτίριο: «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό», για να εξασφαλίσουμε ότι θα θυμούνται την υπόσχεση που δώσαμε, ότι δεν θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι και θα διεκδικούμαι αυτά που δικαιούμαστε, ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στα voucher και τα pass που μας πετάνε.

Στην Καισαριανή

 
 

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη κάλεσαν σωματεία και φορείς της Καισαριανής, διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης το πρωί του Σαββάτου ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες, βροντοφωνάζοντας πως «δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε».

Στο μεγάλο αγωνιστικό «ραντεβού» της πόλης χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Φάνης Κυπραίος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Θεοδώρα Δριμάλα, η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δώρα Βαγενά, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, Άννα Γκαρτζοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής, Δημήτρης Τολός και η Ειρήνη Κοσμίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Καισαριανής.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, Φάνης Κυπραίος, ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζομένων που βρίσκονται να δουλεύουν με καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και απλήρωτες υπερωρίες έως και 5μηνών.

Η συντονιστική επιτροπή σωματείων και φορέων Καισαριανής τόνισαν ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, διεκδικούν και απαιτούν:

• Δραστική μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης. Καμία οικογένεια να μην πεινάσει!

• Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα.

• Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση!

• Κανείς πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καταστήματος.

• Αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές και άμεση απόδοσή της!

• Καμία σκέψη για νέα βάρη στους δημότες λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση τους για τους ανέργους, συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες.

• Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς, αυξήσεις στις συντάξεις

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

• Υλοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων δωρεάν για όλους με ευθύνη του Κράτους και του Δήμου. Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους. Άμεση οικονομική ενίσχυση από το κράτος στα αθλητικά σωματεία.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις