Διεθνή

Λιβύη: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Τρίπολης

Βαριά πυροβόλα έπληξαν το βράδυ της Τρίτης κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας της Λιβύης, τις οποίες προσπαθεί να κυριεύσει ο αυτοαποκαλούμενος «Λιβυκός Εθνικός Στρατός» (ΛΕΣ) από τον Απρίλη του 2019, δήλωσαν κάτοικοι της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα χτυπήθηκαν οι κεντρικές συνοικίες Νουφλίν και Σουκ αλ Τζουμάα, που μέχρι σήμερα σπανίως γίνονταν στόχοι. Τμήματα της Τρίπολης βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πρωτεύουσας υφίσταται συχνά ζημιές στις εχθροπραξίες. Δεν ανακοινώθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις αρχές.

Οι δυνάμεις του ΛΕΣ υπό τον Χαλίφα Χάφταρ άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, έδρα της δοτής «Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας» (ΚΕΣ) του Φαγέζ αλ Σάρατζ, πριν από δέκα μήνες, όμως δεν έχουν μπορέσει να διαπεράσουν τις αμυντικές θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που δηλώνουν πίστη στις αρχές. Η σύρραξη πλήττει ολοένα περισσότερο άμαχους.

Οι δύο πλευρές διεξήγαγαν την περασμένη βδομάδα συνομιλίες στη Γενεύη για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που σύναψαν, που όμως κατέληξαν σε αδιέξοδο, με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να προσάπτει απόλυτη αδιαλλαξία στους απεσταλμένους του στρατάρχη Χάφταρ. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τις καθημερινές παραβιάσεις της εκεχειρίας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πριν από περίπου έναν μήνα.

(Επισκέψεις: 312 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend