Διεθνή

Λιβύη: Ρουκέτες και πυρά πυροβολικού πλήττουν την Τρίπολη

Πολλές ρουκέτες έπληξαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης συνοικίες της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, τον στόχο της επίθεσης του αυτοαποκαλούμενου «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ με σκοπό την κατάληψη της πρωτεύουσας, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη και υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» (ΚΕΕ).

Τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της πόλης. Στήλες καπνού υψώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στη συνοικία Αμπού Σελίμ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, που επλήγη από πολλές ρουκέτες, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο στην Τρίπολη, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμενόταν να συζητήσει ένα σχέδιο απόφασης που κατάρτισε η Βρετανία και ζητεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη καθώς και καλεί όλες τις κυβερνήσεις που διαθέτουν επιρροή στα αντίπαλα μέρη να πιέσουν για να εφαρμοστεί: τη Γαλλία, που στηρίζει τον Χ. Χάφταρ, ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα της γαλλικής «Total», και την Ιταλία, που επί του παρόντος στηρίζει τον Φ. Σάρατζ, για να εξασφαλίσει και νέα χρυσά συμβόλαια της ιταλικής ΕΝΙ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

(Επισκέψεις: 228 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend