Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα στο Σύνταγμα

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ -- Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό  σήμερα, στο Σύνταγμα. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

11 Εργατικά Κέντρα (Ζακύνθου, Πάτρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Λάρισας, Λαμίας, Σάμου, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Παλλεσβιακό, Κέρκυρας, Εύβοιας), 6 Ομοσπονδίες (Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών) και 41 Συνδικάτα μέχρι τώρα υπογράφουν κοινή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζουν «τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή». Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση απευθύνουν και οι ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη τους με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας, «τους εργαζόμενους όλου του κόσμου πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για τη στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!».

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε πλατεία και γειτονιά να ηχήσει παντού το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”.

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που “ανακάλυψαν” μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτό το λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως “τρομοκρατία”.

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

 

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

 

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Οι λαοί, στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας καταγγέλλουμε την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής.

  • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού
  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • Τώρα Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους».

 

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 

Στις 6:15 μμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

  • Προπύλαια: Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζικοί φορείς των δήμων του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής, Σύλλογοι Φοιτητών.
  • Παλαιά Βουλή: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις