Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λέσβος – Χίος: Συλλαλητήρια την Τετάρτη 23 Φλεβάρη ενάντια στις δομές- φυλακές της Ε.Ε.

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κοινή δήλωση των δημάρχων Μυτιλήνης και Χίου

Συλλαλητήρια διοργανώνονται αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι σε Χίο και Λέσβο ενάντια στα σχέδια κατασκευής δομών-φυλακών για τους πρόσφυγες..

Συλλαλητήρια διοργανώνονται αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι σε Χίο και Λέσβο ενάντια στα σχέδια κατασκευής δομών-φυλακών για τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Στη Λέσβο

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 12  το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για την κατασκευή δομών-φυλακών στο νησί, για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο προκηρύσσει επίσης στάση εργασίας τις ώρες  12.00 – 15.00.

Καλεί τον λαό του νησιού σε μαζική συμμετοχή ώστε να διατρανώσει την ετυμηγορία του: 

  • Για καμία δομή-φυλακή, ανοικτή ή κλειστή.
  • Για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.
  • Για μόνιμα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αποσυνδεδεμένο από το Προσφυγικό.

Ο λαός του νησιού να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και το κράτος άμεσα μέτρα προστασίας για το εισόδημα και την υγεία του!

Διεκδικούμε: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το Προσφυγικό και κατάργησή του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.
  • Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.
  • Μείωση των δημοτικών τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.
  • Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.

«Αυτά έχουμε ανάγκη και όχι δομές-φυλακές» επισημαίνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και ζητά παράλληλα να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές!

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν με γενικές συνελεύσεις των σωματείων, κοινή δράση όλων των φορέων για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και με συγκεντρώσεις – παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 10.00 το πρωί στο Αγροτικό Ιατρείο του Μανταμάδου, το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12.30 το μεσημέρι στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας (Μυτιλήνη) και στη 1.00 το μεσημέρι παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Στη Χίο

Συλλαλητήριο ενάντια στις δομές – φυλακές διοργανώνεται την ίδια μέρα και στη Χίο, από φορείς του νησιού και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και κατοίκων Χίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου. 

Στην κινητοποίηση καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών Ταμείων.  

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων Χίου καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής και κυβερνητικών παραγόντων που «ποτέ δεν είδαν τα ΜΑΤ στη Χίο να χτυπούν πολίτες και να καταστρέφουν περιουσίες. Οι κυβιστήσεις τους και η απομόνωση τους από την τοπική κοινωνία τους είναι πλέον γνωστά και δεν απασχολούν κανέναν στη Χίο» αναφέρει η Συντονιστική και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση. 

Ανακοίνωση-Καταγγελία των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση
σε Μυτιλήνη και Χίο

 Για την κοινή δήλωση των δημάρχων Μυτιλήνης και Χίου

Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης και Χίου επιβεβαίωσαν, ότι η θέση τους είναι θέση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των συμφωνιών που κάνουν τα νησιά μας φυλακές της ΕΕ για χιλιάδες κατατρεγμένους από τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Επιβεβαίωσαν ότι είναι στην αντίπερα όχθη από τις λαϊκές δυνάμεις που σε όλα τα νησιά του Αιγαίου εδώ και χρόνια παλεύουν ενάντια στα «Γκουαντάναμο» της ΕΕ.

Γι’ αυτούς,  η πρόοδος του τόπου είναι συνυφασμένη με την υλοποίηση συμφωνιών που εξυπηρετούν τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ,  ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη στυγνή εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών, τη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού διά πάσα νόσο , τα υπερκέρδη του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα,  για μας πρόοδος είναι το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη ζωή για όλο τον κόσμο, για μας πρόοδος είναι να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και όχι να τον φυλακίζουμε.

Για μας πρόοδος είναι όλες  οι απαραίτητες υποδομές για να παραμείνουμε στα νησιά μας εμείς και τα παιδιά μας .  Και η πρόοδος του λαού μας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας των Ευρωπαίων εταίρων μας και την κυβερνητική πολιτική,  που καθημερινά τσακίζει τα όνειρα του λαού μας στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

«Καθείς εφ’ ω ετάχθη». Οι δήμαρχοι διάλεξαν πλευρά και θα κριθούν σκληρά από την ιστορία του τόπου μας.

Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς δυναμώνοντας την προσπάθεια για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 23 Φλεβάρη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Μυτιλήνη και Χίο

Τσιριγώτη Νίκη
Κόμβος Στρατής
Βαλάκος Παναγιώτης
Κωστάλα Κλαίρη
Σκούφαλος Μάρκος

Σχετικά θέματα

Απόψεις