Στιγμιότυπα

Λέων. μας λείπεις!

Το μέγεθος της απώλειας είναι συνάρτηση του χρόνου. Είναι οι απώλειες που με το πέρασμα του χρόνου «μικραίνουν» και κάποιες εξαφανίζονται. Είναι όμως και κείνες που, όσο περνάει ο καιρός, γίνονται μεγαλύτερες και επομένως πιο επώδυνες. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές στέκεται σήμερα, η συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων  (23/9/2000) από το θάνατο του Λεων. Αυδή (όπως ο ίδιος ήθελε να γράφεται το όνομα του). Οσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξέρουν ότι ο Λεων. Αυδής μισούσε τα πολλά και κυρίως τα «μεγάλα» λόγια. Δυό λόγια μόνο, λοιπόν: «Λέων.  μας λείπεις!».

Το βιογραφικό του 

Δημοσιεύουμε το σύντομο βιογραφικό του, όπως το συνέταξε ο ίδιος , ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων το 1998.

«Ο Λέων Αυδής γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1937 .

Παντρεμένος με την Ίριδα Καλκάνη απέκτησε ένα γιο.

Κατοικούσε στο Γουδί και εργάζονταν ως δικηγόρος με ενασχόληση στο εργατικό δίκαιο.

Το 1968 εκτοπίστηκε από την Απριλιανή δικτατορία, στη Σίκινο.

Τη χρονική περίοδο 1981-1986 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 1991 ως το 1993 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Δικαίου εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας και παρέμεινε μέλος ως το τέλος.

Το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α` Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας μετείχε στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης – Δικαιοσύνης της Βουλής και υπήρξε Β Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Από την ιδιότητα του βουλευτή παραιτήθηκε τον Μάη του 1997 για να ασχοληθεί με τον δήμο Αθηναίων ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα”.

Εχει συγγράψει μελέτες και άρθρα για θέματα του Εργατικού Δικαίου, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά (Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας, Δίκαιο επιχειρήσεων και εταιριών) και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες (Συνδικαλιστική Επιθεώρηση, Ριζοσπάστης)

Επίσης ήταν νομικός σύμβουλος της Γ.Σ.Ε.Ε.».

(Επισκέψεις: 84 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend