Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λάρισα: Δεκάδες καλλιτέχνες στη συναυλία της Κυριακής για τους πλημμυροπαθείς

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή και την..

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή και την επιμέλεια του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και σύνθημα «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας / Να γίνει φως η αλληλεγγύη μας!». 

Θα διεξαχθεί στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 6 μ.μ. ενώ η προσέλευση του κοινού θα γίνεται από τις 5 μ.μ. 

Για την οικονομική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πληγέντες θα διατίθεται κουπόνι των 5 ευρώ στον χώρο της Συναυλίας. Θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να το προμηθευτούν σε συνεννόηση με τα εργατικά σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αλλά και στα παρακάτω σημεία:

-Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6)

-«Connectiva»  (Βενιζέλου 133)

-«Μικρός Κόσμος» (Βελή 14)

-Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» (Παναγούλη 26)

-«Στίλβη – alternative bar» (Ασκληπιού 33)

-«Flash» βιβλιοπωλείο Καλτσάς (Παπαναστασίου) 57

Θα υπάρχει η δυνατότητα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης: GR 0701103970000039729617843 (ΟΝΟΜΑ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) καθώς και ο λογαριασμός του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μέσω Εθνικής Τράπεζας με IBAN GR1901103970000039701656116.

Η συναυλία επιδιώκει να αναδείξει όλα τα αιτήματα των Επιτροπών Αγώνα Πλημμυροπαθών για 100% αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων. Ταυτόχρονα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών όπως για παράδειγμα για αγορά χρωμάτων ώστε να βαφούν από την αρχή κατοικίες που έχουν πληγεί.

Για τους πληγέντες διατίθενται δωρεάν προκλήσεις συμμετοχής από τις Επιτροπές Αγώνα Πλημμυροπαθών που έχουν συγκροτηθεί σε γειτονιές.

Παράλληλα για τους καλλιτέχνες διαμορφώθηκαν και ειδικά αιτήματα για τους καλλιτέχνες όπως π.χ. να εκδοθεί ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους της Θεσσαλίας τους μήνες Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη του 2023. Είναι μεγάλη η οικονομική απώλεια που υπήρχε στο εισόδημα αρκετών συναδέλφων μετά την ακύρωση πολλών εκδηλώσεων τις μέρες της καταστροφής όπως και ανυπολόγιστες ζημιές σε εξοπλισμό. Επίσης να καταργηθούν τα δίδακτρα για όλες τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν ή θα γραφτούν σε δομές πολιτισμού κλπ.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών δηλώνοντας: «Το σωματείο μας δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο του μονάχα μέσα στα στενά πλαίσια των συνδικαλιστικών μας διεκδικήσεων. Άλλωστε το ελληνικό τραγούδι ήτανε πάντα η φωνή της κοινωνίας μας, στον πόνο, στη χαρά, στις γιορτές και στους αγώνες της. Μέσα από τη μεγάλη ενότητα του κλάδου μας μαζί με τα όμορα σωματεία, στηρίζουμε στη σκηνή αλλά και στην πράξη τους συμπατριώτες μας που έμειναν τόσο τραγικά εκτεθειμένοι στη θεομηνία και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους».

Επίσης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει εικαστική δραστηριότητα στον χώρο της συναυλίας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, συνολικά του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των παραρτημάτων του και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας που ετοιμάζει μια συμβολική παρέμβαση για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. 

Στη Λάρισα συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες ενώ αρκετοί για τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης έχουν στείλει μηνύματα στήριξης όπως ο μουσικός παραγωγός και DJ Baghdad, o stand up comedian Αριστοτέλης Ρήγας, οι μπάντες «Gravity Zero», «ΕΝΑΛΛΑΞ», οι τραγουδίστριες Δέσποινα Δελή και Σοφία Χρόνη.

Την συναυλία θα ανοίξει 24μελής ορχήστρα μαθητών και καθηγητών από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία».

Στη συνέχεια ως και τις 7.20 μ.μ. τη σκυτάλη παίρνουν μπάντες από την εναλλακτική, swing, rock και punk σκηνή: «Evita & the Val Boys», «Aladala Band», «Sing Along», «Τοξικά Απόβλητα» και η νέα τραγουδοποιός Ελένη Λαγού.

Στη συνέχεια ως τις 7.45 μ.μ. θα εμφανιστούν:

Η Ορχήστρα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τους Γιώργο Μαγαλιό, Γιάννη Κατσανούλη, Κώστα Κωστούλη, Χρήστο Ανυφαντή, Θέμη Κοπαρανίδη, Παναγιώτη Σδράλη και ερμηνευτές τους: Μαρία Μπέλλου, Βασίλη Καρμίρη, Στέλιο Παπαδόντα, Δέσποινα Μαύρου, Νίκο Αλεξόπουλο, Σπύρο Μαγαλιό, Φώτη Παπανικολάου.

Ακολουθεί η μουσική ομάδα «Χορικός Διθύραμβος».

Από τις 7.45 π.μ. ως τις 9.15 μ.μ. θα εμφανιστούν τα Balkan σχήματα «Χαονία», «Babo Koro», «Θάνος Σταυρίδης και dRom».

Από τις 21.15 ως τις 22.00 θα εμφανιστεί η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη με τους σπουδαίους ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Τριανταφυλλίδη καθώς και τον τραγουδοποιό Μανώλη Φάμελλο.

Στις 10 μ.μ. θα μας αποχαιρετήσουν σχήματα της περιοχής με μια σύγχρονη ματιά στην παράδοση όπως οι «ARGON» και οι «Βλάμηδες».

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας θα πλαισιώνει μουσικά την ώρα προσέλευσης του κόσμου καθώς και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των αλλαγών των σχημάτων στη συναυλία.

Επίσης καλλιτέχνες προσφέρουν το  merchandise τους (αναμνηστικά πιστοποιημένα προϊόντα της δουλειάς τους) ώστε να διακινούνται στους πάγκους που θα υπάρχουν στον χώρο για τη στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Μέχρι στιγμής είναι οιHidden in the BasementShadeless Emperor, Τοξικά Απόβλητα, ARGONBabo KoroLoudMouse Crew ComicsMontay Apparel, Θανάσης Καραμπάλιος. Θα υπάρχουν και τα μπλουζάκια του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 13 ετών από ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις