Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λαϊκή Συσπείρωση: Λευκή νύχτα στη Χίο – κατάμαυρη για τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση για την «Λευκή νύχτα» στη Χίο εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, όπου σημειώνει ότι εκείνο που λείπει από τους καταναλωτές δεν είναι η ψυχολογία αλλά το εισόδημα καταθέτοντας παράλληλα τα ζητούμενα για τους εργαζόμενους μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία της κυριακάτικης αργίας

Ανακοίνωση για την «Λευκή νύχτα» στη Χίο εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, όπου σημειώνει ότι εκείνο που λείπει από τους καταναλωτές δεν είναι η ψυχολογία αλλά το εισόδημα καταθέτοντας παράλληλα τα ζητούμενα για τους εργαζόμενους μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία της κυριακάτικης αργίας:

Λευκή νύχτα και στη Χίο στηριγμένη πάνω στα γνωστά παραμύθια, τα οποία «στολίζονται» με το σύνηθες επιχείρημα περί «τόνωσης της αγοράς», η οποία με τη σειρά της θα φέρει αποδοχές (!) και νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους.

Έχει όμως αποδειχθεί περίτρανα εδώ και χρόνια, πως αυτό που λείπει από τους καταναλωτές των νησιών μας, δεν είναι η «ψυχολογία» και ο χρόνος για αγορά, αλλά το εισόδημα που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, ιδιαίτερα σε συνθήκες αχαλίνωτου πληθωρισμού, με καθημερινές ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρικού ρεύματος , πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια κλπ. Μια κατάσταση δηλαδή που οδηγεί και τους κατοίκους των νησιών μας σε ακραία φτώχεια, μεγαλύτερη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα και νέα ανεξέλεγκτα χρέη .

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μπορούν και πρέπει να παλέψουν να μην περάσει η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το σταθερό ωράριο λειτουργίας της αγοράς.

Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για δουλειά με ανθρώπινα ωράρια και ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Στο στόχαστρο αυτού του αγώνα πρέπει να είναι ο πραγματικός αντίπαλος: οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή βαρβαρότητα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που αναπτύσσονται στα  νησιά εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αδυνατούν οικονομικά να αντεπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας και βάζουν λουκέτα, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές αλλά και οι παρατάξεις που προσθέτουν κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντεργατικών πολιτικών.

Πού είναι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τους αυτοσυστηνόμενους “αγωνιστές” υποψηφίους τους να πουν μία κουβέντα; Γαργάρες όλα στο βωμό της αγοράς!

«Εvents» σαν αυτά αποδεδειγμένα δεν τονώνουν τις εισπράξεις των μικρομάγαζων, ενώ για τους εργαζομένους μόνο αρνητικές συνέπειες έχει η επέκταση του ωραρίου τους έστω και για μια νύχτα- όπως και με τις Κυριακές αλλά αυτές οι «μόδες» επεκτείνονται. Να μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν με στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για να καταργηθεί ό,τι απέμεινε όρθιο με αγώνες και αίμα τους τελευταίους δύο αιώνες!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο δήμο και στην περιφέρεια θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί και υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων του κέρδους και θα επιδιώκει τη διαμόρφωση της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας όλων των εργαζομένων για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τα συνδικάτα και το μαζικό κίνημα για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • 5ήμερο-7ωρο-35ωρο
  • Κανένας κάτω από 825€ μισθό,
  • Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς
  • Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.
  • Όχι στα ψίχουλα κοροϊδία της κυβέρνησης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μόνιμα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά -αποσυνδεδεμένο από το προσφυγικό.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις