Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κυβέρνηση ντροπής, ρατσισμού και απανθρωπιάς

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη επιστράτευσε ένα απροκάλυπτο ρατσιστικό λόγο για να περιγράψει τα απάνθρωπα μέτρα της για τους μετανάστες, πατώντας..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη επιστράτευσε ένα απροκάλυπτο ρατσιστικό λόγο για να περιγράψει τα απάνθρωπα μέτρα της για τους μετανάστες, πατώντας πάνω στην ευρωενωσιακή πολιτική. «Κατάλληλος άνθρωπος», στην «κατάλληλη θέση» ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος προανήγγειλε τη φυλάκιση των προσφύγων που θα παραμένουν στη χώρα μας μετά την απόρριψη του δικαιώματος ασύλου. 

Το σχετικό νομοσχέδιο που, όπως ανακοίνωσε, θα κατατεθεί σύντομα, θα καταργεί την δυνατότητα αναστολής της ποινής, κουρελιάζοντας τη συνθήκη της Γενεύης αλλά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως είπε ο Πλεύρης θα θεωρείται «αυτοτελή παράνομη πράξη με φυλάκιση χωρίς δυνατότητα αναστολής και πληρωμής, η παραμονή στη χώρα μας, όσων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου. Τότε οι λαθρομετανάστες θα έχουν μόνο μία επιλογή: Ή φυλακή ή συνεργασία για έξοδο από τη χώρα»!

Ο Πλεύρης έκανε αυτές τις ανακοινώσεις από τη Βουλή, στη συζήτηση για την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης που αναστέλλει το δικαίωμα της αίτησης ασύλου στους πρόσφυγες που έρχονται από χώρες της Β. Αφρικής,. αρχικά για 3 μήνες (διαβάστε σχετικά:  Ο Μητσοτάκης κάνει “κουρελόχαρτο” τη Συνθήκη της Γενεύης: Πάγωμα αιτήσεων ασύλου, συλλήψεις και “στρατόπεδα” για τους μετανάστες). 

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Μητσοτάκη, αυτός που δηλώνει ότι θα κόψει μέχρι και μέρος από το φαγητό στους έγκλειστους μετανάστες, γιατί το υπουργείο Μετανάστευσης «δεν είναι ξενοδοχείο», είπε κυνικά πως στόχος είναι να κάνουν «την Ελλάδα μη ελκυστικό προορισμό για μετανάστες – πρόσφυγες».

Θέλουν να στείλουν αυτό το μήνυμα προς τους ξεριζωμένους: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι, δεν είστε αποδεκτοί».  Μίλησε για «επιχείρηση εισβολής προς την Ευρώπη που δεν οφείλεται μόνο στην αδυναμία της κυβέρνησης της Λιβύης να ελέγξει τις ροές αλλά και σε άλλους λόγους, που η ελληνική κυβέρνηση διερευνά»! Δεν διερευνά, βέβαια, τη συμμετοχή της στους πολέμους και στις επεμβάσεις στην περιοχή, με ΝΑΤΟϊκά και ευρωενωσιακά παράσημα. 

Όλα αυτά ένας υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος, όπως γράψαμε, δεν είναι κανένα φασισταριό αλλά ψάχνει κανείς να βρει πόσο διαφορετικός είναι ο Πλεύρης του Καρατζαφέρη («η φύλαξη των συνόρων θέλει νεκρούς») από τον Πλεύρη του Μητσοτάκη

Σχετικά θέματα

Post
Filter