Την ευρωενωσιακή στρατηγική των επιχειρηματικών κερδών και του «κόστους – οφέλους» στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της Υγείας.
Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος σημείωσε:
«Ένας ακόμη άνθρωπος στην Ελλάδα έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ασθενοφόρο. Αυτή τη φορά μία γυναίκα στην Αίγινα, επειδή δεν υπήρχε δεύτερος γιατρός στο Κέντρο Υγείας!
Δεν είναι μία “ατυχής εξαίρεση”. 1,2 εκατομμύρια κενές θέσεις στην ΕΕ, οι οποίες προβλέπεται να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια! Εξαντλημένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύοντας σταθερά πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα.
Αυτή είναι η ευρωενωσιακή γραμμή “κόστους – οφέλους” και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που τσεκουρώνει τις κρατικές δαπάνες Υγείας, υποστελεχώνει νοσοκομεία και εξαντλεί υγειονομικούς, ενώ προμοτάρει τους ομίλους της ιδιωτικής Υγείας, με τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τους μπάζει και στο κρατικό σύστημα Υγείας.
Αυτή τη στρατηγική εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση Τσίπρα πριν από αυτή, που θέσπισε την 60ωρη εργασία για τους γιατρούς!
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, που διεκδικούν αποκλειστικά κρατική δωρεάν Υγεία, μαζικές προσλήψεις με μόνιμη δουλειά, επιστροφή 13ου-14ου μισθού και ουσιαστικές αυξήσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».
Πηγή: 902.gr